Бразилия отказва предложените от Г-7 20 млн. долара помощ в

...
Бразилия отказва предложените от Г-7 20 млн. долара помощ в
Коментари Харесай

Бразилия отказа 20 млн. долара от Г-7 за пожарите

Бразилия отхвърля препоръчаните от Г-7 20 млн. $ помощ в битката с гасенето на пожарите в амазонските гори.  " Президентът Еманюел Макрон може да се погрижи за личната си страна и другите си колонии ", съобщи шефът на президентската администрация в Бразилия Оникс Лоренцони.  " Оценяваме предлагането, само че може да употребяват тези пари за засаждането на изсечените гори в Европа. ", сподели още Лоренцони от името на президента Жаир Болсонаро. 

Лидерите на страните от Г-7 взеха решение завчера да изпратят 20 млн. $ помощ на Бразилия, с цел да овладее пожарите в Амазония. Дни наред бразилските управляващи отказваха да гасят пожарите, които изпепеляват амазонските гори и провокират екологична злополука. Болсонаро бе определен за президент с обещанието да изсече горите, с цел да се открият обработваеми площи. Правителството на страната на няколко пъти отхвърли, че пожарите съставляват огромен проблем.

Отказът на Бразилия да одобри подпомагане пристигна на фона на словесния конфликт сред президентите на Бразилия и Франция в обществените мрежи. Болсонаро се подигра във Facebook със брачната половинка на френския президент, която е 25 година по-възрастна от Макрон. Френският президент отвърна с коментар, че бразилките би трябвало да се срамят от президента си. " И понеже почитам народа на Бразилия, уповавам се доста скоро да имат президент, който е заслужен за този пост ", сподели Макрон. Часове след изказването на Лоренцони Болсонаро съобщи, че е подготвен да разиска изискванията по приемане на интернационална помощ за битка с пожарите в Амазония, ако Макрон се откаже от обидите по негов адрес, заяви порталът Глобо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР