Бразилия не иска да играе в прекратетия мач с Аржентина

...
Бразилия не иска да играе в прекратетия мач с Аржентина
Коментари Харесай

Бразилия не иска да преиграва прекратения с Аржентина двубой

Бразилия не желае да играе в прекратетия мач с Аржентина от квалификациите за Световното състезание за мъже, защото не желае да поема опасности преди Мондиал 2022 в Катар. Окончателното решение дали дуелът ще се състои ще бъде взето от Спортния трибунал (КАС) по-късно през август.

Националните тимове на Бразилия и Аржентина към този момент се класираха за шампионата, макар че срещата през септември предходната година в Сао Пауло бе ненадейно прекратена от бразилските здравни управляващи с изказванието, че четирима аржентински футболисти не са изпълнили наложителните правила за карантиниране. Представители на управляващите нахлуха на терена, с цел да изведат състезателите малко след началото на мача. Аржентинците напуснаха терена в избухналия безпорядък, а срещата бе анулирана. Международната футболна централа (ФИФА) санкции и двете национални федерации и настоя, че международната подготовка би трябвало да се организира, без значение от класирането.

Бразилската футболна конфедерация и Аржентинската футболна асоциация се обърнаха към КАС, който ще вземе решение до края на месеца. Засега не е планувана нова дата от ФИФА за дуела, само че се възнамерява да е през септември. Президентът на Бразилската конфедерация Едналдо Родригес разгласи, че националният тим на страната не желае да играе този мач два месеца преди Световното състезание, защото има риск от травми и санкции, както и вероятен протест от страна на Аржентина. " Ще споделяме с ФИФА, тъй че този мач да не се играе. Ще създадем всичко, с цел да отговорим на желанието на нашия треньорски щаб. Нашият приоритет е да спечелим шесто Световно състезание в Катар. Ако този мач не се предлага от треньорския щаб, ние ще работим за това той да не се играе ", разяснява Родригес в изказване пред организация " Ройтерс ".

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР