Бразилия и Аржентина ще обявят в следващите дни, че започват

...
Бразилия и Аржентина ще обявят в следващите дни, че започват
Коментари Харесай

Бразилия и Аржентина се подготвят за обща валута

Бразилия и Аржентина ще разгласят в идващите дни, че стартират подготвителна работа за въвеждане на обща валута, заяви през днешния ден вестник „ Файненшъл таймс “.

Планът, който ще бъде разискван на среща на върха в Буенос Айрес, ще се концентрира върху това по какъв начин новата валута, която Бразилия предлага да се назовава " sur " (юг), може да подтиква районната търговия и да понижи зависимостта от американския $, заяви вестникът, базирайки се на публични лица.

" Ще бъде взето решение да се стартира изследване на нужните параметри за обща валута, което включва всичко - от фискалните въпроси до размера на стопанската система и ролята на централните банки ", съобщи аржентинският министър на стопанската система Серхио Маса пред „ Файненшъл таймс “.



Политиците от двете страни обсъждаха концепцията още през 2019 година, само че срещнаха отпор от страна на централната банка на Бразилия по това време, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първоначално започваща като двустранен план, самодейността по-късно ще бъде разширена, с цел да бъдат поканени и други латиноамерикански страни, се споделя в обявата, която добавя, че публично известие се чака да бъде направено по време на визитата на бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва в Аржентина, което стартира довечера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР