Бразилия е във фалит. Не мога нищо да направя, заяви

...
Бразилия е във фалит. Не мога нищо да направя, заяви
Коментари Харесай

Бразилия е във фалит, не мога нищо да направя, призна президентът Болсонаро

Бразилия е във банкрут. Не мога нищо да направя, съобщи нощес президентът Жаир Болсонаро. Като повода за кризата  той уточни " този вирус, подхранван от медиите ". Изявлението му бе направено, в миг когато стопираха помощите, избавили милиони бразилци от мизерията, съобщи Агенция Франс Прес.
"  Исках да трансформира схемата за пониженията на налозите, само че се появи този вирус, подхранван от медиите тук, тези медии, които нямат интерес ", съобщи Болсонаро. Бразилският президент визира реформата за повдигане на нивото на приходите, които са освободени от налози. Това е заричане от предизборната акция на водача на крайната десница, който пристигна на власт с демократична икономическа стратегия, отбелязва Агенция Франс Прес.
Според Болсонаро икономическият срив на страната му е обвързван с рестриктивните мерки, за които настояха губернаторите в битката против пандемията от новия ковид, който лиши живота на близо 198 000 души в Бразилия. Той завоюва известност с помощта на незабавната помощ, отпускана в продължение на девет месеца на 68 милиона бразилци или близо една трета от популацията на страната, показва Българска телеграфна агенция.
През този месец обаче тези помощи стопираха под натиска на пазарите, които са разтревожени от високото ниво на бюджетния недостиг и външния дълг на Бразилия. Заради тях страната може да се изправи " на ръба на обществената бездна ", по думите на Марсело Нери, шеф на центъра за обществена политика на фондацията " Жетулиу Варгас " (Fondation Getulio Vargas).
Броят на инфектираните и умрелите от затрудненията, породени от Ковид-19 в страната, продължава да нараства. За последните 24 часа южноамериканската държава е записала 1171 смъртни случая и близо 60 000 души, инфектирани с новия ковид. Прогнозите на експертите са, че тези индикатори ще се покачват през идните седмици поради всеобщите събирания по време на коледните и новогодишните празници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР