Бразилия е новият шампион на Южна Америка, след като победи

...
Бразилия е новият шампион на Южна Америка, след като победи
Коментари Харесай

Бразилия ликува на Копа Америка след вълнуващ финал на "Маракана"

Бразилия е новият първенец на Южна Америка, откакто победи с 3:1 Перу във финала. Решителният дуел на " Маракана " предложи вълнуващи моменти и за наслада на домакините им донесе първа купа от Копа Америка от 2007 година

В основната роля влезе Габриел Жезус, който създаде единия гол, вкара различен и беше изпъден.

Мачът беше втори сред двата тима в шампионата, откакто играха и в групите. Тогава Бразилия завоюва гръмко с 5:0. Този път Перу се постара да покаже друго лице, само че не можа да сервира изненада.

Бразилците взеха преднина в 15-ата минута, когато футболистът на " Манчестър сити " сподели отлични умения на крилото, преодоля двама играчи на противника и подаде на свободния Евертон, който вкара.

 Перу опита да се опълчи, само че не можа да сервира изненада
© Reuters

Перу опита да се опълчи, само че не можа да сервира изненада

Перу, който за последно стана първенец на Южна Америка през 1975 година, изравни минута преди почивката от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Тиаго Силва. Паоло Гереро означи попадението, което се оказа единственото, позволено от Бразилия в шестте мача в конкуренцията.

" Селесао " отговори бързо и си върна преднината след положително взаимоотношение сред Роберто Фирмино и Артур. Топката стигна до Жезус, който вкара.

 Бразилия ликува на Копа Америка след трогателен край на
© Reuters

Перу опита да стигне до равенството и видя своите благоприятни условия след изгонването на Жезус за втори жълт картон. " Искам да се извиня. Можех да го избегна. Трябва да израсна доста ", съобщи играчът на " Сити ". В заключителните секунди Ричарлисон вкара от дузпа и зарадва 70-хилядната аудитория на " Маракана ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР