Бразилецът Тарсо Маркес, човекът, с който е сравняван испанецът Фернандо

...
Бразилецът Тарсо Маркес, човекът, с който е сравняван испанецът Фернандо
Коментари Харесай

Експилот във Ф1 на прага на смъртта: Вирусът ме атакува от всички страи

Бразилецът Тарсо Маркес, индивидът, с който е сравняван испанецът Фернандо Алонсо във Формула 1 отпреди 20 години, е бил на прага на гибелта поради ковид. Бившият водач на Минарди се състезава сред 1996-а и 2001-а година и призна за тежкия път, който го е предиздвикала да измине пандемията.

„ Мислех, че всичко е добре, защото бях в положително здраве. Хранех се добре и спортувах. Мислих, че нищо няма да ми се случи, а се притеснявах най-вече за своите родители”, сподели някогашният водач, който в този момент се занимава с преработване на колела.

„ Два часа след поставената диагнозата съвсем стопирах да вдишвам, а час по-късно към този момент изпитвах болки. Давайки в този момент това изявление, към момента съм с 30% от моя потенциал на дробовете. Първите три-четири дни в болничното заведение бяха кошмарни. На процедура си като починал, погубен. Даваха ми доста медикаменти, а на всеки три часа ми поставяха инжекция от кортикостероиди”, съобщи Маркес.

„ Девет дни съвсем не спах, а кислородът ми бе извънредно лимитиран. Имах болки в стомаха, алергии. Ревах с дни, защото имах адско главоболие. Вирусът ме нападна навсякъде”, добави Тарсо Маркес.

Бившият водач призна за кое се е страхувал най-вече. „ Изглеждаше, че вирусът няма да се съобщи. Мислех, че ще умра. Дори по едно време го осъзнах. Така бях ден-два. Когато започнах да вдишвам по-добре през нощта, разбрах, че е подправена аларма”.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР