Брайтън взе много ценна победа с 2:1 като гост на

...
Брайтън взе много ценна победа с 2:1 като гост на
Коментари Харесай

Брайтън посече Палас със зрелищни попадения

Брайтън взе доста скъпа победа с 2:1 като посетител на Кристъл Палас и се изравни по точки с днешния си противник. Глен Мъри (19) откри резултата, а Лука Миливойевич (50') изравни от дузпа. Страхотен гол на Антони Нокер (74') донесе скъпите три точки на " чайките " и вгорчи юбилея на Рой Ходжсън, който през днешния ден записа мач №300 като управител в британския футбол.

Висенте Гуаитa, Андрос Таунзенд и Джеймс Макартър започнаха за Кристъл Палас, до момента в който Флорин Андоне трябваше да размени Глен Мъри на върха на офанзивата на Брайтън. Поне подобен бе проектът на Крис Хютън. Румънецът обаче се контузи по време на загрявката и в последна сметка като титуляр стартира Мъри. Именно той откри резултата в 19-ата минута, когато получи подаване от дълбочина, а Томкинс не съумя да почисти топката с глава. Нападателят насочи доста първокласен удар в далечния ъгъл. Това бе гол №100 за Мъри с екипа на Брайтън за състезание.
Glenn Murray becomes the 2nd player to score league goals for Brighton (after Tommy Cook, who scored 114 from 1921-29)

His 7th goal in this fixture - 4 v Palace & 3 v Brighton pic.twitter.com/dR0zxSNDQa
— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) 9 март 2019 година

В 23-тата минута гостите можеха да получат дузпа, защото Дан задържа Дъфи в наказателното поле при центриране на Нокер от фаул. Главният рефер подмина обстановката.

В последния 1/4 час на първото полувреме Кристъл Палас опита да стигне до изравнителен гол, само че Райън избави удар с глава на Томкинс, а Дънк блокира рискови изстрели на Заха и Таунзенд.

Лондончани обаче възвърнаха равенството доста скоро след подновяването на играта. В 49-ата минута Прьопер препъна в наказателното поле Таунзенд, който се възползва оптимално от обстановката. Крейг Поъсън уточни бялата точка, а Лука Миливойевич още веднъж бе безукорен при осъществяването на дузпата, вкарвайки деветия си гол в Премиър лийг през този сезон.
PL penalties awarded this season:
10 Man Utd
9 CRYSTAL PALACE
8 Bournemouth

PL penalties scored this season:
8 L.MILIVOJEVIC
5 P.Pogba
4 E.Hazard, H.Kane, J.King pic.twitter.com/DuzxluXz54
— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) 9 март 2019 година

В 74-тата минута Нокер получи отдясно, влезе във вътрешността и със страховит удар с левия крайник в горния ъгъл даде още веднъж преднина на " чайките ". Останаха известни подозрения дали французинът не бе в засада при паса към него, само че такава не бе маркирана.

Кристъл Палас и Брайтън заемат надлежно 13-о и 14-о място с идентичен актив - по 33 пункта. " Чайките " обаче са с мач по-малко.

СТАТИСТИКА ТУК!
КЛАСИРАНЕ ТУК!
РАЗВОЯТ МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК! Премиър лийг 30 кръг, събота 9 март  Кристъл Палас 1:2краен резулат  Брайтън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР