Брайтън успя да съкруши Ливърпул с 3:0 в мача им

...
Брайтън успя да съкруши Ливърпул с 3:0 в мача им
Коментари Харесай

КАТАСТРОФА! Ливърпул пометен на Южния бряг

Брайтън съумя да съкруши Ливърпул с 3:0 в мача им от 20-ия кръг на Висшата лига и нанесе второ следващо проваляне на тима на Юрген Клоп. " Чайките " демонстрираха въодушевена игра даже без звездата си Леандро Тросар.В 8-та минута Соломон Марч получи на дясното крило и напредна с дрибъл, като насочи удар към вратата на Ливърпул, само че Трент Александър-Арнолд мазета пред голлинията, с цел да предотврати попадение. От последвалия корнер Алексис МакАлистър стреля с глава, само че Алисон внимаваше и улови. 

В идващите минути Ливърпул се затрудняваше да провежда положителни набези, а Брайтън продължаваше да бъде по-агресивният тим на терена. В 27-та минута Мохамед Салах нахлу в наказателното поле и опита удар от дребен ъгъл, само че Санчес отрази, а при добавката Коди Гакпо не съумя да вкара топката в мрежата. Секунди по-късно Каору Митома остана очи в очи с Алисон, само че ударът с десния крайник на японеца не бе прецизен и излезе в навън.

 В 42-та минута Соломон Марч бе изведен самичък против вратаря, а при последвал контакт с вратаря на Ливърпул, нападателят на Брайтън се свлече в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за " чайките ". При последвалото разглеждане с ВАР наказателният удар бе анулиран заради засада.

Във втората минута на продължението за първата част Евън Фъргюсън бе на добра позиция в наказателното поле и опита удар, само че Алисон бе на добра позиция и улови топката.

Второто полувреме стартира прелестно за Брайтън, откакто в 47-та минута Жоел Матип позволи груба неточност, а Митома откри прелестно Соломон Марч в наказателното поле, а последният съумя да засече подаването на японския си съотборник, с цел да открие резултата в интерес на своя тим - 1:0.

В 52-та минута Евън Фъргюсън получи зад отбраната на Ливърпул и достави превъзходен пас за Соломон Марч, който навлезе в наказателното поле и стреля с левия си крайник, като не остави шансове на Алисон за реакция - 2:0 за Брайтън. Каору Митома получи хубаво подаване в 65-та минута и опита удар от ръба на наказателното поле, само че той отиде право в стража на Ливърпул, който улови умерено. В 76-та минута Ливърпул опита да сътвори нещо рисково. Харви Елиът овладя топката, откакто получи от Наби кейта, само че ударът на англичанина с левия крайник бе безпределно неакуратен и излезе в навън. В 81-та минута Дани Уелбек получи топката от странично мятане, като мина елегантно през Джо Гомес и насочи удар от близка отдалеченост, с цел да направи резултата 3:0 в интерес на Брайтън.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР