Брайтън си гарантира участие в евротурнирите за първи път в

...
Брайтън си гарантира участие в евротурнирите за първи път в
Коментари Харесай

Брайтън за първи път в историята си ще играе в Европа

Брайтън си подсигурява присъединяване в евротурнирите за първи път в историята си, откакто победи с 3:1 Саутхамптън на „ Амекс Стейдиъм “. След този триумф „ чайките “ не могат да бъдат изместени от шестото място, тъй като имат доста по-добра голова разлика от Астън Вила, който е седми. Хипотетично Брайтън има късмет да измести даже Ливърпул от петата позиция. В момента отборът на Роберто Де Дзерби е на пет точки от мърсисайдци, само че има мач по-малко от „ алените “. Това обаче надали ще стане, защото в последния кръг Ливърпул гостува точно на Саутхамптън, който сигурно ще приключи на последното място в крайното класиране. Иначе през днешния ден младият Евън Фъргюсън (29`, 40`) осъществя два гола за успеха на Брайтън, а Паскал Грос (69`) добави още едно попадение. Мохамед Елиунуси (58`) осъществя почетното попадение за „ светците “.

В състава на Брайтън имаше пет промени спрямо дуела с Нюкасъл. Леви Колуил, Джоел Велтман, Алексис Мак Алистър и Хилио Енсисо се завърнаха измежду титулярите. Евън Фъргюсън бе предпочетен за върха на офанзивата вместо Дани Уелбек, който остана на пейката.

Джеймс Брий, Джо Арибо и Мохамед Елиунуси стартираха за Саутхамптън.

„ Чайките “ предстоящо имаха много съществено предимство през първата част. Митома пропусна две чудесни благоприятни условия, като във втората обстановка ударът на японеца срещна гредата. В 29-ата минута обаче Брайтън справедливо поведе. Кайседо изнесе топката с лекост през центъра, след което пусна към Мак Алистър, който продължи надясно към Фъргюсън. Младият нападател стреля по земя, а Маккарти не се намеси добре и разреши топката да премине под плонжа му за 1:0. В 41-вата минута 18-годишният Фъргюсън се разписа за повторно. Митома проби доста добре отляво, след което по великолепен метод откри в наказателното поле Фъргюсън, който стреля от придвижване за 2:0. В добавеното време Митома пропусна трета опция.

Саутхамптън също имаше две положителни благоприятни условия през първата част, само че Алкарас и Уолкот ги пропуснаха.

В 58-ата минута „ светците “ понижиха с гол на Елиунуси, който засече центриране от корнер на Уорд-Праус. Само четири минути по-късно гостите помислиха, че са изравнили резултата, откакто Уолкот без изведен от Уорд-Праус и прати топката във вратата, само че това попадение бе анулирано след намесата на ВАР поради засада.

В 69-ата минута Паскал Грос успокои Брайтън с удар с левия крайник до близката греда.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР