Брайтън постигна най-голямата си победа в елита, след като разби

...
Брайтън постигна най-голямата си победа в елита, след като разби
Коментари Харесай

Брайтън смаза Уулвс за рекордната си победа в елита

Брайтън реализира най-голямата си победа в елита, откакто разруши с 6:0 Уулвърхамптън на „ Амекс Стейдиъм “ в дуел от 34-тия кръг на Премиър лийг. Дениз Ундав (6`, 66`), Паскал Грос (13`, 26`) и Дани Уелбек (39`, 48`) вкараха по два гола и приближиха „ чайките “ единствено на точка зад Ливърпул, и то с мач по-малко от мърсисайдци.

Мениджърът на Брайтън Роберто де Дзерби изненадващо бе решил да остави на пейката трима от най-силните си футболисти – Митома, Мак Алистър и Кайседо. Общо измененията от последния мача бяха пет, като Колуил и Буонаноте също бяха измежду запасите. Уебстър, Велтман, Ундав, Гилмор и Уелбек стартираха. Педро Нето и Жоао Гомеш започнаха за Уулвс.

Сериозните промени в състава на „ чайките “ обаче по никакъв метод не попречиха на домакините, които разрушиха своя противник още през първото полувреме. В шестата минута ниско центриране на Велтман от границата на наказателното поле бе отклонено с пета от Уелбек, а по-късно от няколко метра Ундав прати топката във вратата. Попадението мина инспекцията на ВАР за възможна засада, само че такава нямаше. Паскал Грос удвои в 13-ата минута, откакто получи ужасно подаване от Енсисо, което го остави самичък против вратаря. Германецът стреля от придвижване за 2:0. В 26-ата минута Грос се разписа за повторно през днешния ден след ужасно воле от границата на наказателното поле. До почивката падна още един гол във вратата на „ вълците “. Негов създател бе Уелбек, който в 39-ата минута засече с глава на далечната греда центриране на Еступинан.

Малко след началото на второто полувреме Уелбек направи 5:0 след удар от границата на наказателното поле.

В 66-ата минута Матеуш Нунеш изгуби топката пред пеналтерията, след което Ундав, който преди през днешния ден не се бе разписвал в Премиър лийг, трансферира доста технично Жозе Са, отбелязвайки второто си попадение в срещата.

До края домакините пропуснаха още няколко положителни обстановки.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР