Брайтън победи нидерландския гранд Аякс с 2:0 в двубой от

...
Брайтън победи нидерландския гранд Аякс с 2:0 в двубой от
Коментари Харесай

Брайтън закова Аякс на дъното в групата

Брайтън победи нидерландския гранд Аякс с 2:0 в дуел от група В на Лига Европа. С триумфа британският отбор се качи на върха в групата със 7 точки, до момента в който Аякс е на дъното с едвам 2 пункта.

„ Чайките “ за повторно побеждават амстердамци в групата и за повторно с 2:0.

Ансу Фати даде задатък на „ чайките “ в 14-ата минута, когато получи от Симон Адингра на чиста позиция и приключи в долния десен ъгъл.

В идващите минути Брайтън владееше самодейността, само че нито един от двата тима не съумя да стигне до чисто състояние пред някоя от двете порти.

В първата минута от добавеното време на първото полувреме Фати изведе Симон Адингра в наказателното поле на Аякс, ударът на крилото обаче бе отразен с крайник.

Ансу Фати потегли на пробив през центъра и пусна топката отдясно за Симон Адингра, който бе пропуснат от браната на Аякс. Крилото на Брайтън овладя и преодоля Диант Рамай, с цел да удвои преднината на " чайките " в 53-ата минута.

Аякс отговори четвърт час преди края, когато Браян Броби насочи рисков изстрел, само че топката се разноски по голлинията на Брайтън.

В четвъртата минута на добавеното време топката бе центрирана надълбоко в наказателното поле на Брайтън, където Чуба Акпом се извиси над всички и стреля с глава, само че ударът му мина над напречната греда на вратата на британския отбор, а с това деяние приключи и дуелът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР