Брайтън отново победи Ливърпул. След като го разби с 3:0

...
Брайтън отново победи Ливърпул. След като го разби с 3:0
Коментари Харесай

НОКАУТ! Ливърпул изхвърча от ФА къп

Брайтън още веднъж победи Ливърпул. След като го разруши с 3:0 преди две седмици в шампионата, този път го в профил от ФА Къп след триумф с 2:1. Отборът на Роберто Де Дзерби стигна до поврат. Харви Елиът откри резултата в 31-ата минута, а Люис Дънк изравни в 39-ата. Каору Митома означи победния гол в добавеното време на втората част.Мърсисайдци стартираха много по-добре и в четвъртата минута бяха покрай гол. Кейта свърши добра работа и откри Салах. Центрирането на египтянина бе пресечено, само че топката се върна при него. Той стреля в близкия ъгъл, само че Дънк мазета от голлинията.Тимът на Де Дзерби стартира да основава положения и в 15-ата минута Александър-Арнолд трябваше да избива от голлинията след удар на Фъргюсън. Малко по-късно Алисон се оправи с изстрел на Митома. Салах пък в следващ мач сподели, че не е във форма. Той бе изведен самичък против вратаря от Елиът, само че стреля около вратата.

След половин час игра Ливърпул поведе. Салах напредна и откри Елиът, който с невисок удар откри резултата. Мърсисайдци не резервираха преднината си дълго. Домакините изравниха с известна доза шанс в 39-ата минута. Опит за изчистване на Александър-Арнолд прати топката на крайници на Лампти, който стреля от отдалеченост, топката се отклони в Дънк и не остави шансове на Алисон.

Брайтън имаше повече надзор след почивката и създаваше повече положения. Митома създаваше проблеми на отбраната на гостите. В 55-ата минута негов пробив приключи с центриране, което бе засечено от Грос, само че топката отиде над вратата. Клоп направи тройна счита след час игра, като извади Александър-Арнолд, Елиът и Кейта и пусна Милнър, Хендерсън и Нунес. Малко по-късно Салах не се възползва от добра обстановка.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР