Брайтън и Челси завършиха 1:1 в първия мач от Висшата

...
Брайтън и Челси завършиха 1:1 в първия мач от Висшата
Коментари Харесай

Гол със задна ножица спря "Челси" в първия мач за 2020 г.

" Брайтън " и " Челси " приключиха 1:1 в първия мач от Висшата лига за 2020 година, който даде началото и на 21-ия кръг в шампионата. Сините бяха единствено на четири минути от триумф край южния бряг, само че с късен гол " чайките " взеха точка.

Зрелищен гол със задна ножица на резервата Алиреза Джаханбакш донесе точка на " Брайтън ". Преди това Сесар Аспиликуета беше извел " Челси " напред в 10-ата минута.

Това беше и първата точка, която " Брайтън " въобще взима в турнирен мач против " Челси ". Дотук " чайките " имаха девет следващи загуби против този противник.

Равенството остави " Челси " на 4-о място с 36 точки, само че отборът може да бъде приближен от " Манчестър юнайтед ", който изостава с пет, само че занапред ще изиграе срещата си от кръга. " Брайтън " е 13-и с 24 точки.

Лондончани откриха в 10-ата минута, когато се разписа капитанът Сесар Аспиликуета. Той вкара при безредие след корнер, разписвайки се от два метра.

 Гол със задна ножица спря
© Reuters

След почивката " Челси " смъкна оборотите и се стремеше просто да задържа топката, като че ли доигравайки срещата. Гостите от Лондон пропуснаха няколко положения, като в предни позиции действаха прекомерно самостоятелно и това се отрази.

" Брайтън " стана доста по-опасен след влизането на резервата Алиреза Джаханбакш. Иранецът се включи с огромно предпочитание и оказа помощ на " чайките " в заключителните минути.

Само шест минути преди приключването на постоянното време домакините вкараха гол с необикновено осъществяване на Джаханбакш. След корнер капитанът Люис Дънк игра с глава, топката отиде към иранеца и той със задна ножица не остави никакви шансове на Кепа Арисабалага.

 Гол със задна ножица спря
© Reuters

Само три минути след попадението на Джаханбакш " Брайтън " можеше да обърне резултата. Удар на Нийл Мопе по тревата обаче беше отразен с крайник от испанския вратар на " Челси ".

В различен мач, игран по същото време, " Астън Вила " победи " Бърнли " като посетител с 2:1. Новаците в лигата стигнаха до триумфа с голове на Уесли и Джак Грийлиш още преди почивката. " Бърнли " стигна единствено до почетно попадение, дело на Крис Ууд в 80-ата минута.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР