Брайън Мей е от музикантите, които отдавна са записали името

...
Брайън Мей е от музикантите, които отдавна са записали името
Коментари Харесай

Голямото признание, кото получи Брайън Мей

Брайън Мей е от музикантите, които от дълго време са записали името си в международната история на музиката. Роденият във Англия китарист е съосновател и част от Queen - една от най-емблематичните рок групи на всички времена.
 Queen, Даяна Рос, Брайън Мей, Андреа Бочели и кой ще пее на концерта за платинения празник на кралица Елизабет
Изненадата, която Брайън Мей готви за кралицата

Какво да чакаме от концерта за платинения празник

Затова напълно естествено е огромното самопризнание, което музикантът получи преди броени дни. Той бе отдаден в рицарско звание от самия крал Чарлз на специфична гала в Бъкингамския замък.

Титлата " сър " бе връчена на Брайън Харолд Мей както за приноса му към музиката, по този начин и поради благотворителните инциативи, с които с занимава интензивно в последните години от живота си. Китаристът е ревнив бранител на хуманното отношение към животните.

Още през 2007 година Мей става лекар по астрофизика към британския Imperial College, а пред 2010 се включва към организацията Save Me, обвързвана с грижа към животните. Сред нейните съществени цели са битката против безпризорния и нерегламентиран лов на бозайници, написа Loudwire.

Церемонията по връчване на рицарското звание бе и късмет за Мей да се завърне още веднъж в Бъкингамския замък. Преди по-малко от година рок музикантът се включи към обилните тържества, отдадени на платинения празник на кралица Елизабет II, отбелязващи 70-годишното ѝ качване на трона.

В своя Instagram профил 75-годишният Брайънс показа фотография, в която крал Чарлз е положил меч на едното му рамо. И очевидно е толкоз благополучен от виското самопризнание, че единственото, което разяснява към фрагмента е сбитото " Без думи! "
 Queen, Фреди Меркюри, “Face It Alone ”, The Miracle и неиздадената до момента ария на групата
Скритото богатство на Queen

Фреди Меркюри както не сме го чували до момента

И въпреки всичко добавя, че одобри рицарството не толкоз като на премия, а по-скоро като тласък да продължа да се бори за идеята, в която има вяра - идея на правдивост за тези, които нямат право на глас. И че ще се пробва по всякакъв начин да бъде заслужен за оказаната чест.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР