Брайън Кохбергер беше изгонен от часовете на ченгетата в гимназията, след като момичета се оплакаха, казва бивш администратор

...
Арестуването на 28-годишния криминолог Брайън Кобергер по случая с убийствата
Коментари Харесай

Арестуването на 28-годишния криминолог Брайън Кобергер по случая с убийствата на ученици в Айдахо дойде като шок, но „има смисъл“ за бивш гимназиален администратор, който го изхвърли от професионална програма за правоприлагане, каза тя в ново интервю.

Въпреки че на ръководителите на програмите беше казано, че мечтата на Кобергер в живота е да се присъедини към правоприлагащите органи, борбите му станаха очевидни за тях рано.

„За него нямаше да е нещо като завършване в полицейската академия“, Таня Кармела-Бийрс, бивш администратор в Кариерния и технически институт Монро, професионален гимназиална програма, каза подкастът „Клането в Айдахо“. „За него щеше да бъде малко по-голямо предизвикателство да стигне до там.“

Въпреки че тя каза, че не може да се задълбочи в подробности поради законите за неприкосновеността на личния живот на учениците, тя каза, че студентите от програмата за защитни услуги, името на учебната програма на института по правоприлагане, се поддържат на висок стандарт. Ако ученик е направил нещо, което би накарало възрастен да бъде уволнен от професията, той е бил изритан от програмата.

„В крайна сметка това, което го е отстранило от програмата, когато погледна назад към това сега, има смисъл ... фактът, че той искаше правоприлагане повече от всичко друго на света, ако го погледнете само от тази гледна точка, без да знаете какво знам аз... ще бъдете така, толкова съм шокирана“, каза тя. „В това отношение съм, но знам още една малка част, която е частта, която се случи в училището... така че има смисъл.“

Въпреки че тя каза Kohberger приеха програмата „изключително сериозно“, група студентки съобщиха за проблем на техния учител.

„Беше направено оплакване и учителят ми докладва за това и каза , „Знаете ли, това не е нещо, което можем да имаме“, каза Кармела-Бийрс на домакините на подкаста. „Трябваше да се проведе разследване. Бяха интервюирани други ученици. Брайън беше интервюиран. И идва момент, когато трябва да се вземат решения, независимо дали това е решението, което ученикът иска или не.“

Училищното изрязване Kohberger от програмата за правоприлагане и вместо това той се прехвърли към пистата за отопление, вентилация и климатизация за една година, преди да отпадне.

„Не мисля, че той непременно е схванал дълбочината и широтата на разглеждания проблем“, каза тя.

Carmella-Beers не отговори веднага на съобщение от Fox News Digital.

Въпреки че беше изритана без защитни услуги, той по-късно ще посочи времето си там в молба за работа, търсеща работа в близката гимназия Mount Pleasant като охранител на непълен работен ден.

Въпреки че районните служители са отказали да обсъждат потенциални дисциплинарни действия , работата му там приключи с това, което публичните регистри показват, че е било принудително напускане.

На 22 юни 2021 г. Kohberger призна писмено, че „разбирам, че ако не подам оставка, имам право на училище изслушване на борда, за да се определи дали трябва да бъда освободен от работа в Училищния окръг."

Въпреки борбите си за работа и битката с пристрастяването към наркотиците, той продължи да получава магистърска степен по наказателно правосъдие от DeSales университет и започна докторска степен. класове по криминология във Вашингтонския държавен университет през есента на 2022 г.

Преди ваканцията за Деня на благодарността през първия си семестър обаче той е обвинен в извършване на заговор за четворно убийство – избиването на група студенти в къща само на няколко крачки далеч от съседния кампус на университета в Айдахо.

Нападение с нож в 4 часа сутринта на 13 ноември уби Мадисън Моген, 21, Кейли Гонкалвес, 21, Ксана Кернодъл, 20, и Итън Чапин, 20.

Полицията в Москва, Айдахо, казва, че е открила ножница на нож Ka-Bar под тялото на Моген, върху която има ДНК на Кобергер. Полицията в Пенсилвания го арестува в къщата на родителите му в планините Поконо на 30 декември. Той се отказа от екстрадиция в Айдахо и оттогава е държан без гаранция.

Съдия се обяви за невинен от негово име по обвинения за убийство и кражба с взлом при обвинението му през май. Процесът срещу него трябва да започне на 2 октомври.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР