Браво за даренията, но не трябва да се делим на

...
Браво за даренията, но не трябва да се делим на
Коментари Харесай

Журналист: Сирия е под руините, но Европа помага само на Турция

Браво за даренията, само че не би трябвало да се разделяме на нации, съобщи Оля Ал-Ахмед

Журналистът Оля Ал-Ахмед съобщи в ефира на " България заран " по, че обстановката в Сирия е много тревожна, съвсем пагубна.

" В Сирия няма вреди, а Сирия е под руините. Положението е извънредно сериозно. Страната имаше потребност от филантропична помощ още преди тази злополука. Много е сложен достъпът до обитаемоте места, тъй като една част от тях се управляват от бунтовниците, а друга - от държавното управление ", акцентира тя.

Оля Ал-Ахмед означи, че доста малко страни оказват помощ на Сирия. 70 страни оказват помощ на Турция, 23 екипа са пратени там. В Сирия хората имат потребност от лекарства и техника, посочи тя.

Журналистът е на безапелационното мнение, че не би трябвало филантропичната помощ да бъде възпирана от наложените наказания.

" Народът страда от тези наказания. Браво за даренията, само че не би трябвало да се разделяме на нации и народи ", настоя събеседникът и добави, че стотици хора в Европейски Съюз са желали да дарят средства за Сирия посредством системата Paypal, само че тя е била блокирана.

" Говорих персонално с генералния шеф на БЧК проф. Гигов, който ме увери, че по сметката, която е дадена на страницата на БЧК, парите се събират общо, отиват в Женева и се разпределят от Червения кръст и Червения полумесец за Турция и Сирия. Кой може да даде гаранция дали тези пари в действителност ще стигнат до Сирия? ", сподели още Оля Ал-Ахмед.

Тя насочи зов към донорите да изпращат повече одеяла, детски дрешки и медикаменти.

" Летищата в Сирия работят. Защо в други медии чух, че летищата не работят? ОАЕ помогнаха с филантропична помощ и строят военнополева болница. Дори държавното управление на афганистанските талибани оказа помощ. Исторически пробив - Израел оказа помощ посредством трети лица. Защо Европа да не помогне на Сирия? ", уточни журналистът

" Българин потегли от Варна към Сирия с частна кола за спешна помощ с парамедици. Едни смели българи се качиха в колата за спешна помощ и потеглиха към Сирия ", заяви Оля Ал-Ахмед.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР