Братята Валентин и Георги Братоеви говориха пред медиите след третия

...
Братята Валентин и Георги Братоеви говориха пред медиите след третия
Коментари Харесай

Валентин Братоев: Ние да не сме престъпници да ни озаптяват

Братята Валентин и Георги Братоеви приказваха пред медиите след третия мач от финалната серия с ЦСКА. Нефтохимик 2010 завоюва по безапелационен метод купата, откакто не даде късмет на " алените " в нито един от трите дуела да се приближи до успеха.

Честито, какъв брой сладка е тази купа?

Георги Братоев: За мен персонално колкото всички останали. На мен ми е трета. Миналата година също завоювах купата. Това е премията за целогодишния труд.

Найден Найденов сподели доскоро, че е съумял да ви озапти...

Валентин Братоев: Щом сме си свършили работата, значи всичко е било както би трябвало. Ние да не сме нарушители да ни озаптяват. Ние сме хора, които си правят работата. Понякога някой не е склонен с нашето мнение, само че ние се съобразяваме. Ние вършим това, което каже треньорът. Не вършим протести или раздори. Това го вършат играчите в Модена.

Каква е оценката ви за финалната серия?

Валентин Братоев: При 3:0 каква да е.

Георги Братоев: Отборът на ЦСКА се показа на положително равнище, само че приказва повече в медиите като изявленията и изявления. При 2:0 споделиха, че започваме от 0:0 в София, че имаме щастливи сервиси, че с малко сме ги излъгали. Когато някой те бие 10 пъти подред, когато не успяваш да спечелиш нито един мач, разликата не е в една или две точки. Отборът на ЦСКА е заслужен за почитание, тъй като мина през доста компликации през годините. Има доста млади момчета, които сигурно имат бъдеще в националния тим, в тимове в чужбина. Това са и Влади Станков, и Пламен Шекерджиев, и Яни Георгиев, който за жалост не можа да вземе присъединяване. За Ицо Цветанов и Ивайло Стефанов не бих коментирал, тъй като те са дали толкоз доста и се намират над всичко останало, което се прави в България. Христо Цветанов на 40 години е най-хубавият център в България. Ивайло на 44 наподобява като на 24. Тези хора го вършат за наслаждение, за ЦСКА. Не за пари, а да покажат на младите какъв е точният път. Те се раздават всеки мач.

Валентин Братоев: Това е притеснително. Защо един играч на 44 години не може да бъде преместен от младо момче. Адмирации към Ицо и Иво. Представят се ужасно и то всяка година. Миналага година се показаха по същия метод. Младите момчета са качествени, само че би трябвало да съумеят да се преборят, тъй като Сашо не им дава нищо безплатно.

Вашето бъдеще какво е?

Валентин Братеов: Той е Левски, аз в чужбина (смее се).

Георги Братоев: В рамките на идващите 20 дни ще има информация. Това, което получавам като условия в Нефтохимик, задоволява изцяло мен и моето семейство. Да решат да създадат план, който да търси развиване отвън рамките на България. Какво значи това? Не да отиваме и да бием всичко. А да се направи топла зала. Имахме заричане за тази година от кмета на Бургас, което не беше изпълнено и е разочароващо. Да има масажисти, инсталация за възобновяване. Тази година имахме доста неща, само че има какво да се работи. В България имаме потребност от такива планове и клубове. Левски, Пазарджик, ЦСКА, Монтана, са почтени планове. Макар и не с огромни бюджети, имат всичко, което е нужно на волейболен клуб да съществува на високо равнище. Този образец би трябвало да се следва от всички.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР