Братята Станислав и Осман Юсуфови, които убиха и изнасилиха 77-годишната

...
Братята Станислав и Осман Юсуфови, които убиха и изнасилиха 77-годишната
Коментари Харесай

Младежите, убили стара жена в Провадия, остават в ареста

Братята Станислав и Осман Юсуфови, които убиха и изнасилиха 77-годишната Копринка Желязкова жена в Провадия, остават в ареста. Станислав е на 17 години, а Осман - едвам на 14. 

Малкият брат е с многочислени престъпни прояви, главно обири и грабежи. Първата му регистрация в Детска педагогическа стая е от 2015 година. Към него са прилагани редица възпитателни ограничения, само че безрезултатно.

В Провадия против него се води досъдебно произвеждане за едно от другите му закононарушения.14-годишното момче е в обикновено психологично положение и е съзнавал какво прави по време на убийството.

Вторият - 17-годишният Станислав Митков, също е съзнавал какво прави.

В съда той стартира да ридае и да моли да си отиде у дома. Адвокатът на обвинените изиска домакински арест, само че съдът отхвърли, като постанови заъдржане под стража и за Станислав.

Пред съда Станислав се разплака, а брат му сподели самообладание. По-голямото момче изиска да бъде пуснат под домакински арест, а брат му не възрази на настояването на прокуратурата да го остави в ареста. 

Двамата са изоставени от майка им, а бащата се търси от полицията, с цел да бъде вкаран в пандиза за излежаване на присъда.

Това беше и един от причините съдът да постанови непрекъснат арест за двете момчета. Психиатрична експертиза посочила, че двамата са осъзнавали дейностите си. 

Дни преди да атакуван дамата, двамата братя са получили 20 лева от жертвата си, с цел да пренесат дърва за огрев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР