Братята роми Асен и Борис Пакетови, които пребиха жестоко 33-годишния

...
Братята роми Асен и Борис Пакетови, които пребиха жестоко 33-годишния
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста биячите на командоса от Войводиново

Братята роми Асен и Борис Пакетови, които пребиха грубо 33-годишния командос Валентин Димов в пловдивското село Войводиново на Богоявление, бяха докарани с белезници и под ескорт в Пловдивския областен съд, където бе гледана мярката им за неотклонение. Пред публицистите младежите, които са на 17 и 21 години, резервираха цялостно безмълвие и не дадоха отговор на нито един въпрос, в това число и за какво са пребили военнослужещият.
Двамата са обвинени за нанасяне на междинна телесна щета по хулигански подбуди. Предвиденото в закона наказване е от 2 до 10 години затвор. Вчера от прокуратурата оповестиха, че проверяващите употребяват видеозапис от охранителна камера, който е запечатал момента, в който братята удрят мъжа.
По време на разпитите, Пакетови споделили на криминалистите, че Димов ги е заплашил с побой, блъснал по-големия от тях и по тази причина те са се защитавали. Ефрейтор Димов обаче е бил безапелационен при разпита си, че не ги е предизвикал по никакъв метод. Братята вървели по платното и създавали заплаха за придвижването. Той натиснал клаксона, а те го напсували. След това спрял колата си, с цел да беседва с тях. Избухнал скандал, който прераснал в побой.
В правосъдната зала бяха сестрата и бащата на обвинените, който съобщи: "Моите деца не са такива. Не знам какво се е случило ". Още след побоя обаче очевидци на случилото се описаха, че когато бащата на двамата братя пристигнал на място и се опитал да спре побоя над Валентин Димов, единият му наследник се обърнал и му споделил: "Остави ме да го довърша ".
Прокурорът изиска непрекъснат арест за Асен и Борис, а съдът даде 15 минути на юристите да се срещнат с материалите по делото.
По време на съвещанието стана ясно, че Борис и Асен Пакетови не могат да четат и пишат, не си знаят даже ЕГН-тата, съобщи "Трафик Нюз ".
И двамата се водят на адрес в града под тепетата - улица "Победа ". Асен има дете, работи като зидар в Пловдив, без обучение. Що се отнася до брат му - Асен, той даже не е посещавал образователно заведение. Не може да чете и написа, не знае коя година е роден. В момента работи "с кон и каруца по улиците ". И двамата са неосъждани.
Адвокатът им изиска те да бъдат пуснати против подписка.
"Искам да изляза от тука и да нямам повече работа с такива неща ", бяха думите на Борис.
"Направихме пакост, до момента не сме правили такива неща. Искам да сме свободни, както беше ", пък съобщи Асен.
Районният съд обаче ги остави за непрекъснато в ареста.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР