Братята Кирил и Георги Домусчиеви са успели да подадат насрещен

...
Братята Кирил и Георги Домусчиеви са успели да подадат насрещен
Коментари Харесай

Домусчиеви спорят в съда, че не дължат 52 млн. лева на държавата за морския флот

Братята Кирил и Георги Домусчиеви са съумели да подадат срещуположен иск за дължими съгласно страната 52 млн. лв. наказателна клауза по контракта за приватизация на Български морски флот (БМФ). При това, съгласно обява в Mediapool, те са завели желае още преди страната да почне да ги съди за неплащане на неустойката.
И двете каузи са заведени в Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата (БТТП).
Договорът за приватизацията на БМФ е от август 2008 година Тогава 70% от него бяха продадени на германско-българския консорциум " Кей Джи маритайм шипинг " против 440.1 млн. лв.. През 2013 година притежател на сдружението стана българският сътрудник и поръчител в договорката - " Адванс пропъртис " ООД. Това е холдингът, който сплотява огромна част от бизнеса на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Един от уговорките по договорката беше притежателите да имат най-малко 1,3 млн DWT общ тонаж на корабите (при пазаруването на БМФ, общият тонаж на корабите е бил 1,4 DWT) на 10-тата година от договорката. Друг е да влагат в кораби 779,9 млн. лева, както и да поддържат към 2018 година 2360 средносписъчен плавателен състав. Държавата е сигурна, че изискванията не са спазени. Според нея, неустойката за плавателния състав от 11 000 лева е платена, само че тази за тонажа - не е. Домусчиеви пък споделят, че има декларирано произвеждане на кораби с нужния тонаж, само че заради независещи от тях аргументи плавателните съдове не са създадени.
Припомняме, че искът на страната беше заведен безусловно в последния миг. Официална преписка в границите на държавната администрация демонстрира, че подозрителна роля като фактор, който забавя развой, има наследникът на Валери Симеонов в държавното управление – Марияна Николова. Историята можете да си припомните ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР