Братята Емелияненко винаги са били и ще си останат запазена

...
Братята Емелияненко винаги са били и ще си останат запазена
Коментари Харесай

Когато братята Емелияненко се срещнаха на финал

Братята Емелияненко постоянно са били и ще си останат запазена марка в света на бойните спортове.

Двамата руснаци са се потвърдили във времето като същински машини за ликвидиране. Въпреки надалеч по-голямата професионална реализация на по-големия Фьодор, Александър също има своята значима роля в богатата история на Русия в бойните дисциплини.

Днес двамата надалеч не са в най-хубави връзки, само че не това е тематиката на този материал. Той е отдаден на паметния единствен формален мач сред двамата от 2012 година
 sambo.sport
Братята се изправят един против различен във финала на съветския шампионат по бойно самбо в кат. +100 кг. Двамата взети дружно имат общо 11 златни медала от националното състезание на Русия. Този път обаче спечелилият би трябвало да бъде провъзгласен след битка сред тях.

Фьодор и Александър са разпределени в разнообразни потоци на категорията, с цел да могат да се срещнат на финала. Феновете чакат с неспокойствие този конфликт сред братя, сред една кръв.

Всички други срещи са минали, всички медали са раздадени.

Абсолютна черешка на тортата. Двете най-знакови фигури в бойното самбо. В полуфиналните си срещи и двамата минават с лекост през противниците си. По-възрастният Фьодор побеждава Кирил Сиделников, който е негов треньор, а Александър надделява Алексей Княжев.

И по този начин всичко е готово за исторически край. Емелияненко против Емелианянко. В публиката обаче витае някакво възприятие на предрешеност. Феновете желаят да видят борба, само че всички са наясно, че няма да получат това, което желаят.
Продължителността на дуела е 7 секунди. Фьодор „ събаря “ брат си, мигновен ключ на ръката и бързо предаване. По приятелски. Залата потъва в овации и крясъци. „ Последния император “ печели нова купа на Русия, която е последна такава в кариерата му. Ето и какво споделя тогавашният президент на съветското самбо – Сергей Елисеев:

„ Нямаше различен метод. Всички знаеха, че Фьодор би трябвало да победи. Александър не беше измежду любимците тази година. Това са двама братя. Какво очаквате от тях? Да се бият до последно ли? „ Мнозина си мислеха, че те въобще няма да излязат на тепиха, само че те потвърдиха своя професионализъм и отдадоха респект към спорта “, разкрива Елисеев години по-късно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР