Братската дружба между Бойко Борисов и турския президент Реджеп Тайип

...
Братската дружба между Бойко Борисов и турския президент Реджеп Тайип
Коментари Харесай

По ПРИЯТЕЛСКИ: Ердоган обяви изненадваща новина за Борисов и Турция! ВИЖТЕ!

Братската дружба сред Бойко Борисов и турския президент Реджеп Тайип Ердоган беше засвидетелствана за следващ път.

По време на историческото си посещаване в Гърция, за което писа BNews, Ердоган разгласи изненадваща вест в задатък. С настъпването на Нова година и на един от огромните български празници – Ивановден, Борисов няма да е у нас, а в прилежаща Турция.

Един забавен подробност провокира внимание по време на конференцията на гръцкия министър председател Алексис Ципрас и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, заяви Българска телеграфна агенция.

В изказването си Ердоган подчертава на ситуацията на мюсюлманската общественост в Западна (гръцка) Тракия, чиито права по думите му редовно се нарушават.

Ердоган уточни за незаслужено и в прорез с правата на малцинствата това, че Атина не разрешава на определените от общността мюфтии да извършват отговорностите си, а на тяхно място назначава определени от държавното управление мюфтии да служат в джамиите. Турският президент подлага на критика Гърция и за това, че години наред се отсрочва строителството на джамия в Атина.

На това място от изявлението си Ердоган уточни за образец разбирателството с българския министър ръководител Бойко Борисов по въпросите по опазването на историческото и културно имущество на малцинствените общности в Турция и в България.

"В Турция нямаме проблеми във връзка с християнските храмове. Българската православна общественост в Истанбул има една неповторима черква, известна като Желязната черква, която се намира близо до Патриаршията в квартал Балат. Ремонтът на църквата е към края си.

На 7 януари 2018 година дружно с Бойко Борисов, българския министър-председател, ще я открием тържествено дружно. Ремонтираме и манастира Сумела. Ние не се опасяваме от религиозните свободи, в противен случай, почитаме ги. Хора, които се уповават на вярата, не се опасяват от религиозните свободи. Ние нямаме такива грижи. Елате дружно да разгадаем проблемите на малцинството в Западна Тракия ", съобщи Ердоган.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР