Братовчед тийнейджър на стрелеца в училище Uvalde е арестуван, обвинен в заплаха да „направи същото“ с училище

...
Братовчедът тийнейджър на стрелеца, отговорен за стрелбата в училище в
Коментари Харесай

Братовчедът тийнейджър на стрелеца, отговорен за стрелбата в училище в Увалде, Тексас през 2022 г., беше арестуван в понеделник по подозрение, че е заплашил да „направи същото“ на училище, според съдебни документи, получени от CNN.

17-годишният Нейтън Джеймс Круз беше арестуван по обвинение в отправяне на терористична заплаха на обществено място и обвинение в престъпление в отправяне на терористична заплаха срещу член на семейството, според регистрите на централния магистрат на окръг Бексар.

 УВАЛДЕ, ТЕКСАС – 27 АПРИЛ: Мемориал, посветен на 19-те деца и двама възрастни, убити на 24 май 2022 г. по време на масовата стрелба в началното училище Роб, се вижда на 27 април 2023 г. в Увалде, Тексас. Град Увалде се подготвя да отбележи 1-годишнината от 19-те деца и двама възрастни, убити по време на миналогодишната масова стрелба в началното училище Роб. (Снимка от Brandon Bell/Getty Images) УВАЛДЕ, ТЕКСАС – 27 АПРИЛ: Мемориал, посветен на 19-те деца и двама възрастни, убити на 24 май 2022 г. по време на масовата стрелба в началното училище Роб, се вижда на 27 април 2023 г. в Увалде, Тексас. Град Увалде се подготвя да отбележи 1-годишнината от 19-те деца и двама възрастни, убити по време на миналогодишната масова стрелба в началното училище Роб. (Снимка от Брандън Бел/Гети изображения) Брандън Бел/Гети изображения/ФАЙЛ

Круз е братовчед на Салвадор Рамос, 18-годишният младеж, който застреля смъртоносно 19 деца и двама учители в началното училище Роб през май 2022 г., каза сержант от полицията в Сан Антонио. Вашингтон Москосо каза пред New York Times в понеделник.

CNN потърси коментар от полицията в Сан Антонио.

Рамос нахлу в началното училище Роб миналата година, въоръжен с автомат и тактическа жилетка, и откри огън по две съседни класни стаи – извършвайки една от най-смъртоносните училищни стрелби в съвременната история на САЩ. Реакцията на правоприлагащите органи беше внимателно проучена, тъй като служителите чакаха пред класните стаи повече от час, преди да влязат и да застрелят смъртоносно Рамос.

Майката на Круз се свързала с полицията в понеделник, след като дъщеря й съобщила, че Круз казал, че планира да „направи същото“ като братовчед си, според клетвена декларация, получена от CNN.

Майка му каза на следователите, че е „особено загрижена, тъй като заподозреният в момента е на изпитателен срок и е бил в нетрезво състояние по това време“ и защото семейството живее от другата страна на улицата от основно училище, се посочва в клетвената декларация.

Сестрата на Круз казала на разследващите, че докато е карала брат си, той „заплашил да я застреля в главата и заявил, че ще „застреля училището“, според клетвената декларация.

Твърди се, че майката е чула телефонен разговор, в който Круз се е опитвал незаконно да придобие щурмова пушка в стил AR-15 – същият стил, използван от Рамос за стрелбата срещу Увалде, според клетвената декларация.

След ареста си Круз „отрича да е отправял каквито и да било заплахи“, когато е бил интервюиран от детектив, се казва в документа.

CNN не успя да потвърди дали Круз има адвокат. Обвиненията му носят обща гаранция от 160 000 долара, според архивите на магистрата.

Елизабет Улф от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР