Братът на Йоан Матев - Марсел Матев, обяви днес пред

...
Братът на Йоан Матев - Марсел Матев, обяви днес пред
Коментари Харесай

Главният свидетел по делото за убийството в Борисовата градина през 2015 г. отказа да говори

Братът на Йоан Матев - Марсел Матев, разгласи през днешния ден пред съда, че ще се възползва от правото си да не свидетелства по делото против брат си, упрекнат за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през юни 2015 година

Именно Марсел Матев заведе полицията до мястото, където е заровено оръжието на закононарушението – нож. Експертизата пък не откри ДНК материал по него. Братът на подсъдимия е основен очевидец в процеса, тъй като съгласно проверяващите точно на него Йоан Матев е разказал за убийството.

Днес Марсел Матев не разяснява за какво отхвърля да свидетелства, оповестява Българска национална телевизия.

На предходното съвещание бе разпитана приятелката на Георги Игнатов - Лора, която описа пред съда детайлности към гибелта му. По думите ѝ след нападението съученичка на Йоан Матев е изпратила записка с информация, в която се разказва по какъв начин в деня на убийството той е просрочен за учебно заведение, благ се е в тоалетната на учебното заведение, преоблякъл се, а по-късно по гледище на директорката бил заставен да си извади извинителна записка, макар че нямало такава процедура в учебното заведение.

Делото стартира всъщност през април. Обвинителният акт бе импортиран в края на 2017 година Йоан Матев е упрекнат в съзнателно ликвидиране. Ако бъде приет за отговорен, той ще получи наказване от 5 до 12 години отнемане от независимост, тъй като сега на убийството е бил малолетен.

Георги Игнатов беше открит намушкан на скамейка в Борисовата градина при започване на юни 2015 година. Малко по-късно полицията популяризира запис, на който се вижда тичащ юноша в региона на мястото на престъплението, за който се предполагаше, че е причинителят. Матев беше арестуван през февруари 2017 година, а ножът, с който се счита, че е погубен Игнатов, беше открит покрай мястото на престъплението в хода на следствието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР