Братът на севернокорейския лидер Ким Чен-ун – Ким Йон-нам, е

...
Братът на севернокорейския лидер Ким Чен-ун – Ким Йон-нам, е
Коментари Харесай

Скандално разкритие: Братът на Ким Чен-ун убит със забранено вещество, САЩ готвят нова секира за Северна Корея

Братът на севернокорейския водач Ким Чен-ун – Ким Йон-нам, е бил погубен от режима с невротоксичния газ Ви Екс (VX). Това съобщи говорителката на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт, представена от Би Би Си.

Този извод задейства неотложно използване на нови стопански наказания на Съединени американски щати против КНДР, защото газът Ви Екс е категоризиран като оръжие за всеобщо поразяване.

Както БЛИЦ съонщи, полубратът на севернокорейския водач - Ким Йон-нам, бе погубен на 13 февруари 2017 година на летището на Куала Лумпур в Малайзия. Наблюдателни камери демонстрираха, че две дами са го доближили и са хвърлили някакво вещество в лицето му. Низвергнатият родственик на Ким Чен-ун умря малко по-късно в болница. При съдебномедицинския обзор са открити следи от Ви Екс по лицето и в очите на Ким Йон-нам.

Вашингтон уточни на 22 февруари 2018 година, че това вещество е употребявано от държавното управление на Северна Корея за убийството на Ким Йон-нам, съобщи Науърт.

„ Тази обществена демонстрация на пренебрежение към универсалните правила против използването на химически оръжия е ново доказателство за безразсъдството на КНДР и акцентира, че не можем да си позволим да толерираме севернокорейска стратегия за оръжия за всеобщо поразяване от какъвто и да било тип “, съобщи Науърт.

Американското законодателство изисква, когато една страна или държавен началник наруши американската възбрана за приложимост на химически или биологични оръжия, да бъде преустановен вносът на артикули от тази страна.

На Северна Корея към този момент са наложени строги наказания от Съединени американски щати и Организация на обединените нации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР