Братът на “пазителя на короната Борис е сочен от испанските

...
Братът на “пазителя на короната Борис е сочен от испанските
Коментари Харесай

Белтран - внукът на Симеон II, на 24 г. е доктор по физика и ще предсказва климатичните промени

Братът на “пазителя на короната ” Борис е апетитен от испанските медии за един от най-красивите европейски аристократи
Той е българският принц Хари. Вторият по право за заместничество на короната. Това е царският внук Белтран - брат на княз Борис и по-малък наследник на княз Кардам Търновски.

След като първородният наследник на цар Симеон II и кралица Маргарита умря през 2015 година след дълго боледуване в резултат на тежка злополука, престолонаследник в този момент е неговият по-голям наследник - Борис. А до момента в който той самият няма наследници, втори в правото за заместничество е Белтран. На 23 март той навърши 24 години.

България обаче не е монархия, по тази причина цар Симеон II промени традициите и даде на Борис нова купа - “пазител на короната ”. Така той няма да е цар, само че ще наследи дядо си отпред на монархическата династия - символно и без същински престол и корона. Такъв един ден би могъл да бъде и Белтран. Също като принц Хари, който обаче е пети в опашката за трона в Бъкингам след принц Уилям и трите му деца.

Всъщност Белтран и Хари са далечни родственици - цар Симеон бе чичо на починалата кралица Елизабет, която е пета братовчедка на българските князе.

Общото сред двамата обаче свършва дотук. За разлика от британския престолонаследник, Белтран е в прелестни връзки със фамилията си и не обича публичността и шума към себе си.

Всъщност това е може би най-дискретният от 11-те внуци на Симеон Втори. Испанските медии го дефинират като един от най-красивите европейски принцове, само че Белтран, наподобява, не се блазни от светлините на прожекторите, славата и балните зали.

За разлика от брат си Борис, който победи измежду европейската аристокрация със своите статуи, от артистичната си братовчедка - певицата Мафалда, както и от двамата млади лекари във семейството - Мирко и Лукас, Белтран е избрал света на физиката, където към този момент гради професионална кариера като академик. По това той се приближава най-вече до чичо си Кирил, който е приключил теоретична и квантова физика в университета в Принстън, въпреки през днешния ден да работи във финансовата сфера.

След като през 2020 година Белтран приключи теоретична физика в университета Queen Mary в Лондон, той кара аспирантура и е лекар по физика на климата в Imperial College още веднъж в английската столица. Приет е със стипендия за отлични достижения.

От дребен Белтран е разпален по физиката, а в този момент е избрал този неин клон, който се пробва да изясни и предскаже естествените феномени. Изключително перспективна специалност предвид на климатичните промени. Все повече учени по света подчертават на значимата роля на физиката за разбирането за климата и разискват благоприятни условия за понижаване потреблението на сила, на замърсяването.

Красивият 24-годишен български княз въпреки всичко не остава по-назад от артистичните си родственици. Той

свири толкоз добре на пиано, че като дребен учителите по музика са му предричали блестящи триумфи по международните подиуми

А майка му се изкушаваше да пуска в обществените мрежи “тайни ” клипчета с негови осъществявания на пианото вкъщи.

Също като всичките си родственици, и Белтран е полиглот. Говори испански, британски, френски и немски.

Белтран и Борис постоянно са били мотив за горделивост на майка си. Двамата пораснаха прибързано около нещастието, сполетяла фамилията след злополуката през 2008 година, и годините, които татко им прекара в кома. “По време на заболяването на татко им и двамата бяха до майка си. Това при толкоз млади момчета отразява тяхната зрялост. Мириам - жена с изключителни качества, в никакъв случай не е крила от тях сериозността на обстановката ”, гордее се с внуците си и цар Симеон.

И Белтран, както и Борис, е кръстен в православната религия, както повелява българската традиция. След гибелта на Кардам и Мириам сменя католицизма с православната религия, с цел да може да върви дружно със синовете си на черква, а не да се разделят. Тя резервира православната си религия и след сключването на новия си брак с първия братовчед на краля на Йордания - принц Гази бин Мохамед. Сватбата бе предишния септември, а цар Симеон II и кралица Маргарита поддържаха снаха си в решението ѝ да продължи живота си с нов мъж до себе си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР