Братът на краля на Белгия, принц Лоран протестира в публично

...
Братът на краля на Белгия, принц Лоран протестира в публично
Коментари Харесай

Белгийски принц се оплака от нарушаване на човешките права заради намалена издръжка

Братът на краля на Белгия, принц Лоран стачкува в обществено изказване, че държавното управление нарушава „ човешките му права “, след приемане на решение за понижаване с 15% на годишната му прехрана от 308 000 евро, оповестява английският Гардиън.

Белгийският министър председател Шарл Мишел прикани принц Лоран да се яви на среща с държавното управление, с цел да изясни своето наличие в цялостна военноморска униформа на честването на 90-тата годишнина от основаването на Червената Армия в китайското посолство в Брюксел. Участието на принца обаче не е било в съгласие с министерството на външните работи на Белгия, както е признато в кралството.

Принцът е изпратил болничен лист, с цел да оправдае отсъствието си, в последния от поредност произшествия с неговото присъединяване.

В писмо от седем страници, връчено на белгийския министър председател от юриста на принца, 53-годишният Лоран твърди, че опитите на държавното управление да ограничи срещите му с представители на непознати страни, съставляват нарушаване на член 8 от Европейска спогодба за правата на индивида, тъй като по този метод те го слагат в „ обществена изолираност “

Адвокатът на Лоран твърди, че принцът е бил възпиран да си откри работа по „ най-унизителни способи “, които са навредили на неговата известност и здраве.

От екипът на принца обявиха, че вместо понижаване с 15% на годишната му прехрана, принцът може да поеме уговорката да дава на държавното управление предупреждение от 10 дни за планувани срещи с задгранични представители.

Писмото на принца провокира скандал в Белгия, където до момента Лоран бе считан за ексцентрична, само че безобидна фигура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР