Братът на изчезналия лобист в съдебната власт Петьо Еврото –

...
Братът на изчезналия лобист в съдебната власт Петьо Еврото –
Коментари Харесай

Примката се затяга! Следят прокурора от Враца Емил Петров заради брат му Петьо Еврото

Братът на изчезналия лобист в правосъдната власт Петьо Еврото – Емил Петров, е върховен прокурор и 2 служби за сигурност наблюдават всяка негова стъпка, заяви „ Филтър “.
В множеството медии дали от неведение или по други аргументи, само че до момента някак в сянка остава фактът, че двамата братя са от Враца и имат съществено въздействие върху правораздавателната система в града под Околчица. В локалната Съдебна палата толкоз мощно мирише на мърша, че е повече от неотложно Висш съдебен съвет да отвори прозорците и да проветрят кабинетите. Докато единият брат се крие, другият продължава безочливо да дерибейства и да мачка правораздаването.
Петьо Петров, по-известен като Петьо Еврото, избяга от страната на 1 юни предходната година. Според Министерство на вътрешните работи е жив и се крие в прилежаща страна. По неофициална информация Еврото е бил както в Турция, по този начин и в Сърбия, само че остава мистерия за какво не е хванат до момента, макар че е разгласен за интернационално търсене.
„ Няма по какъв начин да е в Румъния и Гърция. Това са страни от Европейския съюз. Има парцели в Истанбул, само че и положителни контакти в Сърбия. Често ходеше там “, разкрива източник от правосъдната система, който е работил с някогашния следовател и са били в положителни връзки до последно. Според него в тази ситуация с издирването на Петьо Еврото има доста любопитни неща, които не може да показа, само че загатна, че не е инцидентно забавянето на ареста му.
„ Цветан Василев избяга от страната през юли 2014 година. Два месеца по-късно го арестуваха в Белград и от този момент съдът отхвърля да го екстрадира. Митьо Очите избяга в Турция през 2017 година и два дни по-късно го хванаха в хотел. Екстрадираха го бързо. От Петьо няма диря към този момент 10 месеца. Няма по какъв начин да се крие по-успешно от Цветан Василев и Митьо Очите. Контролират го в чужбина “, къментира той..
Петьо Петров е един от висшите магистрати, които са имали дебитни карти от КТБ до рухването на банката, макар че не е предложила такава услуга за физически лица. Това излиза наяве от документи по делото. Той е бил един от следователите, които е трябвало да работят по източването на банката, само че поради връзката си с Цветан Василев си е подал отказ. След това следствието се води от тогавашната му колежка Илиана Кирилова, която през днешния ден е началник на Софийската градска прокуратура.
Има най-малко две индикации, че Петьо Еврото е жив. През октомври предходната година, няколко месеца след бягството си, Петьо Еврото изпрати сигнал до Лаура Кьовеши за шефката на българската европрокуратура Теодора Георгиева. В писмото си той твърди, че Георгиева е вземала подкупи от него. Малко преди този момент детето на Петьо Еврото и някогашната му брачна половинка Любена мистериозно се върна при нея. Петров напусна страната дружно с малчугана. Министерство на вътрешните работи обаче не изясни по какъв начин е станало това, без да го открият. По неофициална информация това се е случило следено, само че в границите на оперативна композиция, с която се чака информация за контактите на някогашния следовател.
От години се носят митове за въздействието на Петьо Еврото в храма на Темида и връзките му със съдии и прокурори. С един от тях обаче публично е седял на една маса и са си ходили на посетители постоянно, без да го крият. Това е брат му Емил Петров, който от 24 години насам катери подозрително бързо стълбата в йерархията на прокуратурата. Днес той е заместител апелативен прокурор на София, което значи, че управлява актовете на сътрудниците си от основната градска прокуратура, районната, само че и окръжните във Видин, Монтана, Враца, Благоевград, Кюстендил и Перник. Няколко години прокурор Емил Петров беше командирован във към този момент закритата профилирана прокуратура, която също е посочена за превзета от Петьо Еврото. Там избухна абсурдът с откраднатото злато за милиони на семейството на Илия Златанов. Той се оплака на Антикорупционния фонд и по този начин излезе нескрито ресторанта „ Осемте джуджета “, откъдето Еврото дирижирал правосъдни процеси и следствия.
Пепи Еврото е комуникирал с брат си и с други негови близки през интернет приложения, до момента в който го търсят, научи „ Филтър “. От диалозите сред братята проверяващите чакат информация, която да разплете още повече порочните обвързаности в правосъдната система. Те станаха тематика №1 в страната след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса на 31 януари. В предишното Нотариуса е бил част от схемата на Еврото, само че се разделят през 2022 година около трусовете в политиката и прокуратурата. Тогава и брачната половинка на Петьо Еврото го напуща, а Божанов я печели на своя страна. Продава й апартамент и взема част от компроматите, които Петьо Еврото е натрупал дълги години. Конфликтът сред двамата е една от версиите за убийството на Божанов.
Според всички адвокати обаче Еврото е бил доста по-влиятелен, а мрежата му – по-развита. При това освен в правосъдната система. В последните месеци тече и интервенция по изтриване на следите за контактите му с доста магистрати и служители на реда, както и по издирването на компроматите, които е съхранявал от срещите си с тях.
Шефът на столичното разследване Петьо Петров напусна правосъдната власт без наказване през 2015 година, макар че желаеха да го уволнят дисциплинарно поради делото против съдията Петър Сантиров, някогашния боен министър Николай Цонев и екссекретаря на Финансовото министерство Тенчо Попов. Те бяха показно задържани от Цветан Цветанов с обвиняване за рушвет, а главният очевидец против тях се оказа… Пепи Еврото. По това време нашият воин към момента е настоящ следовател. В съда излиза наяве, че Петров ги е предизвикал към предоставяне на рушвет и беше разпоредено следствие против него, което не се случи. След това той стана юрист и отвори прословутия ресторант „ Осемте джуджета “. Това става по времето на Сотир Цацаров като основен прокурор, само че най-мащабната активност Еврото разви при наследника му Иван Гешев. Свидетели го свързват и с сегашния изпълняващ функционалностите на обвинител номер едно Борислав Сарафов, който беше заместител и на Цацаров, и на Гешев.

Бившият следовател е обвинен за отмъкнатото злато на Златанови
Петьо Петров стана клиент на прокуратурата като обвинен по две каузи от май 2023 година насам. Това се случи малко преди промяната на Гешев. След дълги години безучастие районната прокуратура стартира да проверява Петьо Еврото за секрети записи, които е правил на магистрати и за изнудването на жертвите. Точно по него се появи името на Сарафаов като клиент в „ Осемте джуджета “. Разследването обаче се оказа с пороци, от Градската прокуратура го иззеха и го прекратиха. След това обаче разгласиха постановлението. Според прокурор, поискал анонимност, разкриването на документа е доказателство, че Сарафов не се тормози за незаконни дейности от негова страна.
Другото дело, по което Петьо Еврото става обвинен, е за откраднатото злато от Илия Златанов. Разследването беше задействано по времето на Сарафов през август. Тогава с изключение на Еврото бяха упрекнати прокурор Дилян Деянов и Любена Петрова. Ценностите са били конфискувани от Златанови като материално доказателство по делото против тях за пране на пари, само че се оказват в багажника на Любена. Това се случва през 2019 година, когато Еврото и Нотариуса работят дружно. Точно по това дело в този момент Петьо Еврото е разгласен за интернационално търсене.

Трифон Панайотов, " Филтър "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР