Братът на британския премиер Борис Джонсън, Джо Джонсън, обяви, че

...
Братът на британския премиер Борис Джонсън, Джо Джонсън, обяви, че
Коментари Харесай

Братът на Борис Джонсън подаде оставка от правителството

Братът на английския министър председател Борис Джонсън, Джо Джонсън, разгласи, че подава оставка от държавното управление, където заемаше пост на държавен секретар, и от Народното събрание, където беше народен представител, като съобщи, че слага националния интерес над фамилната преданост, предадоха Франс прес и ДПА.

" За мен беше чест да съставлявам Орпингтън (Югоизточна Англия) в продължение на 9 години и да послужвам в държавните управления на трима министър председатели ", написа Джо Джонсън в Туитър, представен от Българска телеграфна агенция.

" През последните седмици бях разкъсван сред фамилната преданост и националния интерес. Това е неразрешимо напрежение и е време други да поемат функциите ми на народен представител и член на държавното управление ", добави 47-годишният Джо Джонсън, който поддържа втори референдум за Брекзита, а на референдума от 2016 година гласоподава за оставане на Англия в Европейски Съюз.

Брат му, министър председателят Борис Джонсън, пък желае Англия да напусне Европейски Съюз допустимо най-скоро, отбелязва Агенция Франс Прес.

Оставката на Джо Джонсън идва броени дни, откакто брат му Борис изключи от Консервативната партия 21 депутати, които отхвърлиха да поддържат тактиката му за Брекзита. Сред тях са внукът на Уинстън Чърчил и един някогашен финансов министър, отбелязва Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР