Брат Галев се е вмъкнал в България през канал за

...
Брат Галев се е вмъкнал в България през канал за
Коментари Харесай

Стана ясно по какъв необичаен начин брат Галев е влязъл в България

Брат Галев се е вмъкнал в България през канал за мигранти! Това написа " България Днес ", базирайки се на свои източници в полицията, които са осведомени с следствията за влизането на Ангел Христов-Геле у нас и за мистериозната му кончина.

" Има данни, че Геле се е прибрал посредством интернационален канал за трафик на мигранти непосредствено през една от границите ни. Също по този начин ДНК експертизата, която бе назначена на натрупа на Геле, потвърждава, че това в действителност е Ангел Христов. Експертизата сочи още, че беглецът от правораздаването у нас е починал от тромб, който се е откъснал и е запушил жизненоважен кръвоносен съд. Това е довело до инфаркт. В химическата експертиза на натрупа на Геле не са открити следи от токсини, които да замаскират вероятно отравяне като инфаркт. Винаги може да се одобри и хипотезата, че е употребена доста рядка и непозната нам отрова, която не може да бъде засечена ", разясниха източниците на изданието.

Над 4 месеца след мистериозната кончина на Геле следствието е към своя край и полицията под надзора на Окръжната прокуратура в Кюстендил има сериозен прогрес. Официалното мнение, което " България Днес " получи от прокурор Марияна Сиракова е, че прокурорът, под чието управление се води следствието, може да показа само, че то е към своя край.

" Не мога да кажа какво демонстрират експертизите, които бяха направени на натрупа на Ангел Христов и по какъв начин се е прибрал неусетно в България ", сподели прокурор Сиракова.

Припомняме, че Ангел Христов изненадващо умря на родна почва, макар че беше търсен над 10 години от Интерпол. Според формалния смъртен акт, публикуван от общината в Дупница, Христов е умрял на 3 юни. След като тялото му бе конфискувано от полицията по предписание на прокуратурата, бе направена аутопсия и идентификация. Два дни по-късно тогавашният вътрешен министър Иван Демерджиев разгласи, че изрично е потвърдено, че трупът е на Христов. Тогава започнаха две следствия - за гибелта на Геле и за това по какъв начин се е вмъкнал неусетно в страната.

Впоследствие стана и ясно, че връщането на Геле е съвпаднало със стартирането на личен строителен бизнес от неговите деца Елен и Виктор. Справка в Търговския указател демонстрира, че двамата са записали взаимна компания " Бул-Гая Груп " при започване на май 2023 година, посредством която ще вършат жилищни здания и офис центрове в България и чужбина. Фирмата е с капитал от едвам 2000 лева, а съгласно формалната информация наследниците на Христов не разполагат с никакво имущество.

Смъртта на Брат Галев пристигна директно след убийството на друга знакова фигура от престъпните среди - Красимир Каменов-Къро, който е някогашен съучастник на Христофорос Аманатидис-Таки, с който Галеви пък имаха няколко общи компании преди време. В предишното съдружието сред Къро и Таки се разпадна, както и връзките на Аманатидис и също. Имаше клюки, че точно Таки е поръчал Къро и е отровил Геле.

Живот и заравяне

Братя Галеви, които нямат роднинска връзка, избягаха от страната през 2012 година, малко преди да получат дефинитивни присъди от 5 и 7 година затвор за рекет и изнудване. Тогава бяха пуснати и за търсене с червени бюлетини от Интерпол. След кончината на Геле Пламен Галев остана самичък и сега полицията го дири къде ли не, само че диря от него няма. Издадените червени бюлетини за издирването на Братя Галеви от Интерпол са с отминалост до 2024 година. Едната към този момент е свалена поради гибелта на Ангел Христов, само че другата за Пламен Галев продължава да е на уеб страницата на Интерпол.

Геле бе заровен в затворен ковчег на 8 юни в храм " Св. Георги " в Дупница, а опелото се водеше от отец Паликарски. Известни " сътрудници " на бандита си споделиха последно довиждане с Брат Галев и го изпратиха в последния му земен път.

На погребението се появиха Златко Баретата, Тоци, Стъклето, Хари, Каплата, Конана, Клеменца и други от родния ъндърграунд.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР