Бръсната глава и тънка усмивчица, Евгени Михайлович Богачов е изтърбушил

...
Бръсната глава и тънка усмивчица, Евгени Михайлович Богачов е изтърбушил
Коментари Харесай

ФБР дава $3 милиона за най-търсения хакер в света, а той си живее царски в Русия

Бръсната глава и тънка усмивчица, Евгени Михайлович Богачов е изтърбушил десетки банки, изпразнил е хиляди сметки и е предприемал хакерски атаки по целия свят.

За неговото залавяне ФБР предлага премия от 3 милиона $, а две съдилища в Съединени американски щати го упрекват в машинация, пране на пари, кибер пиратство и интрига. Това написа испанският в. "Ел Паис ".


По-познат като "Славик " или lucky12345, той е най-търсеният хакер в света. Но никой не може да го арестува. Няма изгода от неговите фотографии или досието, в което се указва къде живее или на какво посвещава свободното си време.

На 33 години Богачов се оказва надалеч по-силен от цялата полицейска и правосъдна мощност на най-могъщата страна на света.

"Славик " се крие в Русия. През декември предходната година бе вписан в групата, която Барак Обама набеди за хакерската атака, чиято цел била да съсипе президентската акция на Хилъри Клинтън.

На него и на още четирима високопоставени лица от съветските секрети служби бе наложена възбрана да пътува в Съединени американски щати, бяха замразени и всичките му сметки. Тези ограничения обаче въобще не угасиха усмивката на мъжа, който написа история отвън закона.

Според ФБР "Славик " е един от най-разрушителните хакери за всички времена. Сред неговите злокобни създания е вирусът Cryproblocker, който блокира компютрите и изисква откуп за "освобождаването “ им.

В края на 2013 година над 234 000 компютри бяха инфектирани, което на Богачов донесе хубавата сума от 27 милиона $ единствено за 2 месеца.

Но най-страшното създание на злокобния талант е свръхсложният код Zeus, основан през 2006 година, когато Богачов е едвам 22-годишен. Оттогава той непрестанно го усъвършенства до версията Gameover.

Вижте историята на мистериозния съветски хакер, за който ФБР дава $3 млн. (СНИМКИ)

Троянецът, считан за един от най-опасните компютърни вируси на планетата, работи като двуостър нож. От една страна извлича банковите данни и паролите на компютъра, който заразява. А от друга, без притежателят му да разбере, включва апарата му към тъмната мрежа (botnet).

Под командването на "Славик " тази мрежа подчини един милион компютри и се трансформира в най-ужасния призрачен сън на ФБР.

Печалбата за Богачов?

Над 100 милиона $. Тази мрежа бе разрушена с големи старания през 2014 година

Но нейният основател по този начин и не бе хванат. Както и доста други съветски хакери, чието успокоение е обезпечено надалеч от Вашингтон. Според украинските спецслужби "Славик " работи под покровителството на специфичен отдел за шпионаж на Русия.

Женен, с една щерка, Евгени Михайлович Богачов се любува царски на живота в дребния крайбрежен град Анапа, в Западен Кавказ. Там, съгласно полицейски източници, колекционира първокласни коли, посвещава времето си на корабоплаване в Черно море, а когато може, посещава и Крим.

"Славик " бил вманиачен по най-красивите хищници - котките. Притежава бенгалка, а обичаната му пижама е с щампа на леопард. Украинското разузнаване твърди, че хакерът има цяла флота коли, основани на разнообразни места в Европа, с цел да не притегля вниманието, когато отскочи на отмора там.

Хакерът нормално избира една от двете си вили във Франция, където пътува с един от трите си съветски паспорта.

Но до момента в който Кремъл си мълчи, а американските управляващи крият детайлности към хакерските атаки против Клинтън, "Славик " може да се усмихва. Той се усеща най-добре откъм тъмната страна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР