Брашното от маниока, познаването на някои от дивите горски плодове,

...
Брашното от маниока, познаването на някои от дивите горски плодове,
Коментари Харесай

13-годишната кака спасила братчетата си в Амазонка с брашно от маниока

Брашното от маниока, познаването на някои от дивите горски плодове, само че също и връзката им с природата се оказали „ ключовете “ към оцеляването на четиримата братя от Колумбия, които бяха открити живи след злополуката на дребния аероплан, на който пътуваха, четиридесет дни в джунглата на Амазонка.

Чичо на на децата, които са на 13, 9, 4 и 1 година, Финденсио Валенсия пред кореспонденти пред болничното заведение в Бокот, където се лекуват децата е споделил, че са оживели с Farina - брашно от маниока, ядлив корен, който е третият по величина източник на въглехидратна храна в тропиците след ориза и царевицата, написа The Guradian.

Когато то е свършило, те почнали да ядат семена “, добави Валенсия. Въпреки нещастието от загубата на майка им при случая и личното им злощастие, плодовете в джунглата са достигнали по това време своята зрялост, с цел да могат децата да ги изядат, изяснява Астрид Касерес, началник на колумбийския Институт за богатство на фамилията.

„ Децата са в положително здраве “, макар че са открити обезводнени и с ухапвания от инсекти, сподели тяхната вуйна, Дамарис Мукутуи, добавяйки, че братята и сестрите – които ще останат в болница най-малко още две до три седмици – също получават поддръжка от психологичното здраве групи. 

3-годишната Лесли, най-голямото от четирите деца, осъзнала от първия миг, че би трябвало да бъде родител.

Лесли, като дете, което е израснало в дива среда, е познавало тайните на гората. Знаело по какъв начин да се ориентира по позицията на слънцето, разпознавал пътеки и ядливи гъби, можел да изминава десетки километри дневно. В тъмнината на гъстата зеленина, където е мъчно да се разграничи контур даже на разстояние от 20 метра, Лесли се погрижила четиримата да останат близо един до различен. 

Както Националната организация на американските индиански нации на Колумбия (Opiac) удостоверява, значим фактор, който е изиграл роля за тяхното оцеляване, е фактът, че те са радикално население, това е тази доста специфична връзка с природата, която ги дефинира. „ Оцеляването на децата е доказателство за знанието и връзката, която локалните хора поддържат с природата, връзка, която се учи от времето, когато са в утробата на майка си “, написа Opiac в изказване.

Военните оповестиха, че не престават да търсят Уилсън, шестгодишното куче за следене Малиноа, което изчезна през последните дни измежду гъста растителност. „ Нашият принцип: не изоставяме никого. “
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР