Браншови организации от хранително-питейната индустрия настояват за намаляване на данъка

...
Браншови организации от хранително-питейната индустрия настояват за намаляване на данъка
Коментари Харесай

Хранителната и питейна индустрия настоява за ДДС от 9%

Браншови организации от хранително-питейната промишленост упорстват за понижаване на налога върху добавената стойност на всички храни и питиета, за да се овладее нарастването на цените.

Това предложение поддържаха всички присъстващи по време на срещата на Министерство на стопанската система и промишлеността с управленията на Българската стопанска камара (БСК) и членуващи в нея браншови организации от хранително-питейната промишленост.

Като основен провинен за растежа на цените участниците в срещата показват войната в Украйна. Друг метод, по който страната може да помогне за преодоляване на цените съгласно Сдружение " Храни и питиета България ", е като даде предвидимост на цени и доставки на ел. силата, както и за механизмът за пресмятане на минималната работна заплата. Все отново най-желано остава намаляването на Данък добавена стойност от 20% на 9%.

Следва да напомним, че с цел да се случи сходна смяна на налога върху добавената стойност, е нужно Министерски съвет да направи предложение, което Народното събрание да гласоподава и надлежно да утвърди. Разковничето е там, че с цел да се понижи ДДС-то е необходим импортиран постоянен бюджет за 2023 година, а не

Все отново участниците в срещата бяха единомислещи, че далавера в цените на храните и напитките няма, а покачването е заради височките цени на суровините.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР