Браншът остава в стачна готовност Българска браншова камара „Пътища“ засега

...
Браншът остава в стачна готовност Българска браншова камара „Пътища“ засега
Коментари Харесай

Петков обещал парите на пътните фирми до 30 юни

Браншът остава в протестна подготвеност
Българска браншова камара „ Пътища “ към този момент анулира планувания си за сряда митинг, само че остава в протестна подготвеност. Това съобщи ръководителят на камарата Стефан Чайков след среща с премиера Кирил Петков.

На срещата от ББК „ Пътища “ са получили увещание от страна на министър-председателя, че до 30 юни ще получат всички средства. Постигната е спогодба и да поддържат оперативна връзка персонално с премиера, тъй че, в случай че нещо от контрактуваното не се случи по виновност на различен, Петков да реагира и да вземе ограничения.

От държавното управление са поискали антикорупционната комисия в Народното събрание да направи крайната инспекция на разходването на средствата.

„ Тъй като сме спокойни за това, което вършим, се съгласихме на препоръчаната процедура по инспекции “, съобщи Чайков.

От пресслужбата на Министерски съвет прецизират, че държавното управление е в подготвеност да разплати незабавно над 600 млн. лв., само че за задачата е нужна глоба от Народното събрание. Петков уверил управлението на браншова камара „ Пътища “, че останалите 50%, които се дължат на строителния отрасъл, ще бъдат платени след цялостна инспекция и мнения на експертни комисии.

Преди ден в страната се организира народен митинг на пътните компании. Бяха блокирани пътни сектори допълнително от 20 обитаеми места. Недоволството е поради неизплатени от страната близо 1 милиарда лв. за свършена от тях работа.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР