Бранителят на Локомотив (София) Дейвид Малембана сподели пред Sportal.bg какво

...
Бранителят на Локомотив (София) Дейвид Малембана сподели пред Sportal.bg какво
Коментари Харесай

Малембана: Работих за Amazon, за да плащам сметките си! Благодарен съм на Локо

Бранителят на Локомотив (София) Дейвид Малембана показа пред Sportal.bg какво го е предиздвикало да се върне в България. Преди да облече екипа на столичните „ железничари “, националът на Мозамбик играеше за Локомотив (Пловдив), с който завоюва Купата на България и Суперкупата на страната. Малембана играеше в европейските клубни шампионати с Локомотив, след което се раздели с пловдивчани. Преди време пък стана ясно, че Малембана е прекратил краткотрайно спортната си кариера и е почнал работа като пощальон. Ето какво показа Дейвид за читателите на Sportal.bg .

- Здравей, Дейвид! Как се чувстваш в Локомотив София?
- Много съм признателен на клуба и президента, че ми дадоха шанса още веднъж да играя футбол. Те ме посрещнаха доста добре и ме улесняват в това да се усещам добре в тима.

- Как реши да дойдеш още веднъж в България?
- Решението беше елементарно, тъй като познавам страната, лигата, футбола и по-късно дълго време на пауза за мен, организирах положителни диалози със притежателя и треньора.
 Давид Малембана, Патрик-Габриел Галчев
- Имаше ли предложения от други български тимове?
- Да, моят сътрудник приказва с други тимове, само че Локомотив София ми направи най-хубавото предложение.

- В България се появи информация, че след Локомотив (Пловдив) си почнал работа в DHL в Германия. Защо стигна до това?
- Да, някои някогашни съотборници и другари ми изпратиха тази вест и това е правилно. Работих за Amazon към 5 месеца. В последна сметка всеки би трябвало да си заплаща сметките, а аз нямах тим, тъй че трябваше да спечелвам пари и това беше най-лесният и бърз метод за мен.
 Ивайло Димитров, Деивид Малембана
- Мина ли ти през мозъка мисълта, че към този момент може да не играеш футбол?
- Честно казано мисля, че това беше най-трудният миг в живота ми. И с цел да отговоря на въпроса ти, имаше моменти през това време, в които си мислех, че няма да играя още веднъж професионален футбол. Имах огромна поддръжка от фамилията ми, моята другарка и приятелите ми.

- Преди Локомотив София играеше за Локомотив Пловдив. Спечели и Купата на България. Игра в европейските шампионати. Какви са спомените ти от престоя в Пловдив?
- Имам толкоз доста положителни мемоари. Срещнах доста положителни хора. Мисля, че имахме един от най-хубавите тимове в България, изключително през втория ми сезон, когато завършихме на второ място. За мен този клуб, град и почитатели имат огромен капацитет да бъдат топ клуб в България.
 Парвизджон Умарбаев, Давид Малембана
- Защо напусна Локомотив Пловдив?
- Имах две аргументи да напусна Локо Пловдив. Първата причина беше, че имах възприятието, че би трябвало да направя идната стъпка в кариерата си, а втората причина бе, че не получавах парите си в точния момент.

- Съжаляваш ли за избора ти?
- Не скърбя, тъй като това е животът. Оценявам всичко, което клубът направи за мен.

- Какви са упоритостите ти с тима на Локомотив София?
- Всеки може да огледа класирането, само че за мен Локомотив София не заслужава да бъде на това място. Отборът има доста положителни играчи с положителни качества. Но в този момент би трябвало да се борим в шампионата, всеки мач е от огромно значение. Просто желая да дам всичко от себе си, с цел да оказа помощ на тима с каквото мога.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР