Бранителят на Евертън – Джеймс Тарковски, даде интервю за DIEMA

...
Бранителят на Евертън – Джеймс Тарковски, даде интервю за DIEMA
Коментари Харесай

Тарковски пред DIEMA SPORT 2: Чувството след гола срещу Арсенал не може да се опише

Бранителят на Евертън – Джеймс Тарковски, даде изявление за DIEMA SPORT 2 . Английският бранител разяснява своя нов, само че прочут от Бърнли ментор Шон Дайш, изненадващата победа над водача Арсенал и какви страсти чака да има по време на дербито на Мърсисайд против Ливърпул.

Здравей, Джеймс, веселя се да се забележим. На първо място кажи ни по какъв начин си и по какъв начин се чувстваш?

- Здравейте, и аз се веселя да се забележим и съм добре, благодаря.

Отново работиш с Шон Дайш - какво промени той за интервала, откогато беше назначен?

- Честно казано, върнахме се към главните неща в играта ни. Даваме всичко от себе си, работим като екип, пазиме се добре, само че и сътворяваме задоволително рискове в офанзива за противниковата отбрана. Това се видя добре и в дуела с Арсенал.

Какво почувства при започване на мача с Арсенал - като настройка на тима, поддръжка от почитателите, беше ли убеден в персоналните си качества?

- Играхме доста добре, придържахме се към проекта си, в отбрана успяхме да дублираме най-опасните им играчи и да печелим много единоборства. Преходът ни в офанзива също се получи и успяхме да доставим задоволително топки за Доминик Калвърт – Люин. Той получи нужната поддръжка от хората в предни позиции, с цел да създадем някои в действителност положителни обстановки. Цялостното показване ни разреши да ограничим най-хубавия тим в лигата до единствено няколко рискови положения.

А по какъв начин се почувства, когато означи попадението?

- О, просто неописуемо възприятие. Това бе може би най-хубавият гол, който съм вкарвал в миналото, най-много поради момента, в който пристигна той. Последните няколко месеца бяха доста сложни за нас, тъй че да се разпиша в сходен миг и да оказа помощ за успеха на тима си бе ужасно.

Да поговорим за ъгловите удари! Ако би трябвало да обясниш на човек, който не гледа футбол, кое е най-важното за теб като бранител, само че и като нападател?

- От позиция на атакуващата фаза, би трябвало да се позиционираш добре и центрирането от изпълнителя да бъде на нужното равнище. Всичко в дуела с Арсенал обаче бе както би трябвало и се получи съвършено. И в отбрана, и в офанзива обаче би трябвало да бъдеш задоволително самоуверен, с цел да подложиш главата си в доста рискови обстановки, измежду доста противници, с цел да изчистиш топката, или да стреляш към вратата.

Следва дерби на Мърсисайд. Ливърпул не е в най-хубавата си форма, това прави ли конфликта по-различен за твоя тим? А може би и за почитателите?

- Не мисля, че формата на противника трансформира нещо за нас. Знаем тъкмо какъв брой мощен тим са и по какъв начин се показаха в предходните сезони. Очаквам с неспокойствие срещата и съм подготвен да се изправя против едни от най-хубавите футболисти в света. Със сигурност почитателите чакат от нас да дадем всичко от себе си и да създадем каквото можем, с цел да спечелим, само че ние сме подготвени точно на това. Очакваме конфликта с неспокойствие и се надяваме да стигнем до добър резултат.

За страдание още веднъж си забъркан в борбата за оцеляване, само че и преди си изпадал в такава обстановка. Как опитът може да ти помогне през идващите няколко месеца?

- Ще се опитаме да играем мач за мач. Не желаеме да гледаме толкоз напред в бъдещето, нито да поглеждаме толкоз постоянно към класирането. Ще се трудим неуморно през седмицата, с цел да покажем положително лице в дуелите през уикенда.

Би ли ни споделил по какъв начин оставаш спокоен в сходни моменти на борба за оцеляване?

- Както загатна, имам много опит. Знам по какъв начин се постъпва вярно в сходни обстановки, а и много от съотборниците ми са били в борбата за оцеляване. Така можем да даваме препоръки на младите играчи, само че и да оставаме спокойни и фокусирани върху конфликтите, които ни предстоят.

И за край, Евертън има формален почитател клуб в България. Какво би споделил на последователите на „ карамелите “ в страната ни?

- Здравейте, веселя се да се запозаем. Благодаря ви, че не спирате да ни подкрепяте. Напред „ карамели “!

Благодаря ти доста за това изявление. Успех!

- И аз благодаря. Всичко хубаво!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР