Бранителят на датския Вейле Стефан Велков говори пред Sportal.bg за

...
Бранителят на датския Вейле Стефан Велков говори пред Sportal.bg за
Коментари Харесай

Стефан Велков лети към елита на Дания: Дано дам повод да ме гледат за националния отбор

Бранителят на датския Вейле Стефан Велков приказва пред Sportal.bg за сезона си в новия си тим. Защитникът и неговия отбор са водачи във второто равнище на локалния футбол с шест точки задатък и се борят за промоция в Суперлигата. Бившият състезател на Славия също по този начин показа мнението си за представянето на националния тим от миналите квалификации за Евро 2024 против Черна гора и Унгария.

“Трансферът ми в Дания се случи много бързо. Лятото договорът ми с Дуисбург изтече и не ми беше препоръчан нов и взех решение да се обвържа с Вейле тук. Бях впечатлен от концепциите им за бъдещите планове за целия клуб. Имам контракт за две плюс една години. Целта ни е да се върнем в Суперлигата. Сега ни остават последните мачове от плейофната фаза, с цел да забележим дали ще успеем. Извървяхме много дълъг път в последните 7-8 месеца и с всеки минал мач се доближаваме от ден на ден до задачата, само че занапред следва пътят да бъде приключен ”, стартира Велков.

View this post on Instagram
A post shared by Stefan Velkov (@stefan_velkov)

“Вече много сезони играя в чужбина. Може би бих отличил Нидерландия и Дания, като страни, които ми харесват и ми пасват като метод на игра. Определено футболът е много по-различен от този в България. Най-вече от тактическо естество и като динамичност. Футболът е доста по-бърз, силов и тактически от този у нас. Но и терените тук са причина играта да бъде на по-високо равнище ”.

Велков е на мнение, че представянето на националния тим в първите два мача от квалификациите не е било по никакъв начин положително. Бранителят се надява да притегли вниманието на виновните фактори в националния тим и да даде мотив да бъде следен от щаба ни за идващите срещи.

“Гледах мачовете на националния тим против Черна гора и Унгария. Определено не бяха положителни за нас. Бих желал да бъда по-деликатен и да се изразя по меко, само че не се представихме добре и резултатите бяха пагубни в тези два мача. Много се спекулираше кой е извикан и за какво. Познавам Ивайло Марков, играли сме дружно в Славия. Смятам, че е добър футболист и се показва добре. Генерално считам, че има място в националния тим ”.
34  България - Черна гора
“Не мога самичък да споделям и злоупотребявам дали аз имам място в отбора. Това го вземат решение селектиращите състава. Аз съм се фокусирал върху себе си, върху това да работя в вярна посока и да съм здрав, пък считам, че нещата ще се наредят, когато му пристигна времето. Нямам визия дали някой е идвал да гледа мои мачове, уповавам се да по този начин, в случай че ли не нека напълно скоро да дам мотив да дойдат ”, изясни Стефан.

Играчът показа също по този начин, че продължава да следи представянето на някогашния си отбор от квартал “Овча Купел ”, както и българския футбол като цяло. За страдание обаче равнището към момента е много надалеч от това в Западна Европа.

View this post on Instagram
A post shared by Stefan Velkov (@stefan_velkov)

“Все още имам другари в Славия и от управлението, и от футболистите. Следя ги, не толкоз изкъсо, както преди, само че несъмнено се интересувам по какъв начин се развива тимът. Мнението ми е както и преди, че там е едно от най-хубавите места да направиш първи стъпки във футбола и като цяло политиката да се играе най-вече с български футболисти е най-добрoто решение. Подобно е мнението ми и за Септември и още няколко клуба ”.

“Не бих споделил, че проследявам изкъсо футбола ни, само че мятам взор и хем има някакво развиване, хем няма толкоз и истината е, че нещата са надалеч от Западна Европа и това се отразява и на националния ни тим, както и на това по какъв начин гледат на нас там. Да се надяваме, че равнището ще се подвига. Забелязвам, че има не малко положителни млади състезатели, които се развиват и вършат съществени стъпки в мъжкия футбол. Дано те да са в основата на националния тим в бъдещите години ”, приключи Велков.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР