Бранислав Блажич, високопоставен служител на сръбското правителство, е починал от

...
Бранислав Блажич, високопоставен служител на сръбското правителство, е починал от
Коментари Харесай

Висш служител на сръбското правителство почина от коронавируса

Бранислав Блажич, почитан чиновник на сръбското държавно управление, е умрял от новия ковид. Смъртта му е била доказана от сръбските управляващи, заяви ДПА, като се базира на сръбския вестник "Блиц ".

Блажич, държавен секретар на министерството на опазването на околната среда, е посетил родния си град Кикинда, една от горещите точки на разпространяването на болестта в Сърбия, в средата на март.

Той е бил признат в болница на 25 март с тежки признаци на Ковид-19.

Блажич беше бележит член на Прогресивната партия на президента Александър Вучич.

В Сърбия през последните 24 часа са регистрирани нови 5 смъртни случая и 160 нови инфектирани с ковид, заяви през днешния ден епидемиологът Дария Кисич-Тепавчевич, представена от Танюг.

С това общият брой на инфектираните доближи 1060 души, а броят на смъртните случаи - 28.

В момента в Сърбия са хоспитализириани 648 пациенти, а 72 са на респиратор.

До през днешния ден в 15 часа в Сърбия са тествани общо 4371 души, от които 1060 са дали позитивен резултат.

Подготвена всеобхватна стратегия от стопански ограничения за понижаване на отрицателния резултат от пандемията от ковид и в поддръжка на стопанската система на Сърбия за опазване на заетостта на стойност 5,1 милиарда евро, заяви сръбският министър на финансите Синиша Мали.

Пакетът от ограничения е квалифициран деликатно и са планувани всички вероятни последствия от рецесията за нашата стопанска система, взет е поради и опитът на други страни, сподели той.

Пакетът планува четири групи ограничения, като главните цели са опазване на икономическата непоклатимост и оказване на поддръжка на дребните и междинни предприятия в частния бранш. Няма да има поддръжка за тези, които са освобождавали служащи, акцентира министърът.

Мали, който показа икономическите ограничения дружно с ръководителя на Стопанската камара Марко Чадеж, добави, че по ограниченията е работено през последните 10 дни. Четирите групи ограничения са ограничения в областта на данъчната политика, директна помощ за частния бранш, ограничения за опазване на ликвидността и останали ограничения.

През идващите десетина дни държавното управление ще одобри правна рамка, която ще даде опция за използване на икономическите ограничения за поддържане на стопанската система, сподели министърът.

Програмата ще бъде финансирана от запасите на бюджета, които са задоволителни, на пазара на локалния и задграничния капитал.

Правителството е изрично, че няма да има понижение на заплатите в държавния бранш, нито освобождение на чиновници, нито понижаване на заплати и пенсии, тъй като в бюджета има задоволително средства, съобщи министърът.

Обмисля се помощ за най-застрашените браншове като ресторантьорство, хотелиерство и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР