Бранимира Антонова е българска актриса, която остава в историята като

...
Бранимира Антонова е българска актриса, която остава в историята като
Коментари Харесай

Неразкрити истини за Бранимира Антонова - първата мис България

Бранимира Антонова е българска актриса, която остава в историята като първата . Тя печели първия сходен конкурс у нас, който се организира през далечната 1967 година.
Родена е на 22 ноември 1952 година в София. След като печели „ Мис България “ печели и „ Мис Фестивал “ на Световния юношески фестивал през 1968-ма.

На 6 години стартира да играе балет. Учи в хореографското учебно заведение в София. Дебютът ѝ в киното е на 9-годишна възраст, през 1962 година в късометражния ефирен филм „ Етюд “ - по какъв начин се става балерина. На 12 години взе участие в първия бг филм-пантомима „ Кучешката огърлица “ на режисьора Вили Цанков и други Телевизионен спектакъл: „ Прозрачната “ с реж. Хачо Бояджиев, „ Безумният Журден “ с реж. Магда Каменова и други Почетен жител на София от 1968 година, като златен медалист от Младежкия международен фестивал. През годините основава балетна групировка „ Шоу-Шок “. С нея има концертна активност. Работи и като хореограф на фигурно пързаляне към „ Академик “.
 Как са се трансформирали победителките в Мис България за 15 години Как са се трансформирали победителките в " Мис България " за 15 години
Всяка година състезанието " Мис България " избира една участничка, която да завоюва влиятелната купа. В последните години състезанието и побед...
Завършва право. Има 3 брака и една щерка – Мария от първия ѝ брачен партньор – починалия Владимир Грашнов, някогашен началник на Мобилтел и притежател на футболен клуб Левски.
Днес тя е на 68 години, само че твърди, че не е вманиачена на тематика възраст и не поставя особени грижи за себе си.

" Излизам без грим, в никакъв случай не съм употребявала крем, правя подарък козметика на приятелки, не на себе си. Но постоянно си поставям червило. Имам доста малко облекла в дрешника си и нищо не ми липсва! ", безапелационна е Бранимира.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР