Бранимир Ботев представя райско кътче от България пред световни лидери,

...
Бранимир Ботев представя райско кътче от България пред световни лидери,
Коментари Харесай

Карловец води световни знаменитости в Розовата долина СНИМКИ

Бранимир Ботев показва райско кътче от България пред международни водачи, аристократи и милиардери от света на виното и модата

Потомък на прочут карловски жанр води международни звезди в Розовата котловина. За двайсетина години Бранимир Ботев показа райското кътче пред политици, аристократи, милиардери от света на виното и модата, водачи на международни организации по туризъм и винарство.



Бранимир Ботев е президент на Европейската лига на икономическо съдействие за Балканите и на Европейския институт за тактики и разбори. Бил е зам.-министър по туризма в три поредни държавни управления, а развиването на България като привлекателно място за туризъм и на лозарството и винарството е негова идея. Той е роден в Карлово и произлиза от един от най-старите и известни родове.

Той е индивидът, който провокира вниманието на международни организации към Розовата котловина. За тази част на България стартира да се приказва в документи на Световната организация по туризъм и на Европейската комисия. Регионът стана обект на редица оферти за взаимни планове на държавно равнище. И всичко това се случи, откакто доста международни звезди посетиха това кътче от парадайса.



След няколко визити в Баня и Карлово Карла Ройо Вилянова, брачна половинка на княз Кубрат, снаха на Симеон Сакскобургготски, обходи Розовата котловина до Казанлък. Така въз основата на българско розово масло сътвори серия от артикули, наречени „ Carla de Bulgaria “, т.е. принцеса Карла Българска, които се изготвят в България и се продават в най-скъпите и оборотни вериги в Испания. С тях Карла влезе в сърцето на доста испанки, разказвайки за България.

Световноизвестният благородник от Испания Карлос Фалко, който е маркиз на Гриньон, също хареса Розовата котловина за собствен план, отдаден на виното. Карлос Фалко е една от най-популярните фигури в Испания и в света. Маркизът има големи имения и лозя в най-скъпия регион за вино Рибера дел Дуеро. Той бе ръководител на Асоциацията на производителите на първокласни артикули в целия испаноговорящ свят. Фалко разпространява Розовата котловина, но си отиде от този свят в разгара на пандемията, преди да осъществя своите планове за региона на Баня и Карлово.



Преди дни друга популярна персона от света на виното бе почетен с купата лекар хонорис идея на Университета по хранителни технологии в Пловдив. Няколко години преди ректорът проф. Пламен Моллов да връчи на Пау Рока тогата и огърлицата на университета, писахме за първото посещаване на генералния шеф на Световната организация по лозата и виното в Париж в Розовата котловина. То стартира от Баня и продължи в района.



Пау Рока управлява Световната организация по лозата и виното, тя е междуправителствена с съвсем 100-годишна история и с голямо въздействие над държавни управления и промишлености, споделя Бранимир Ботев. Тази организация ръководи промишленост от над 1 трилион $ годишно.

Пау Рока посети Пловдив и Университета по хранителни технологии и съобщи, че земята на антична Тракия и един от най-старите градове в Европа - Филипополис, са мостът, по който актуалната лоза в действителност е проникнала от Персия и Сирия на територията на Европа, че тъкмо Тракия е била люлката на актуалните лозя, откъдето са били публикувани лозите в земите на Галия, днешна Франция.

Тонове тракийско вино плавало към Троя

Човек, като отвори „ Илиада “, може да види по какъв начин ахейските войски, които ограждат Троя по време на тази десетгодишна война, чакат с неспокойствие корабите с гъсто и мрачно тракийско вино, които би трябвало да дойдат. Представете си за каква мегаиндустрия по това време става въпрос. Защото по разнообразни калкулации войската е наброявала сред 60 000 и 140 000 воини. Да приемем, че са 100 000. А дневната дажба на един боец е била половин литър вино. Това значи 50 тона вино всеки ден, които употребяват и които би трябвало да бъдат доставени от богатата тракийска земя. Представете си какъв брой лозя би трябвало да е имало, настрана от това какъв брой работилници за произвеждане на амфори, в които се е съхранявало и транспортирало виното. На Тасос са разкрити няколко антични пристанища с амфори, върху които има печати от кои елементи на Тракия е идвало това вино, споделя Ботев.



Талеб Рифай в Хисаря: Вие сте били санаториумът на Римската империя

Розовата котловина посрещна и Негово превъзходителство Талеб Рифай, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, до момента в който Бранимир Ботев бе заместник-министър по туризма. Талеб Рифай взе участие в розобер в Карловско, любува се на розовите градини и Балкана и се срещна с представители на туристическия отрасъл в Хисаря.

„ Хора, вие сте били на процедура санаториумът на Римската империя, съобщи тогава той. Тук са свещените тракийски извори. Виждам какво благосъстояние е тази минерална вода и това се търси от ден на ден по света. Богати клиенти търсят това, здравните каси заплащат за рехабилитация и лекуване. Защо не рекламирате всичко това? И както сте били преди време профилакториумът на Римската империя, за какво да не станете СПА центърът на Европейския съюз? Това би трябвало да се трансформира във ваша национална тактика. При всички ваши старания, не очаквайте да вземете повече от морския туризъм. Той при вас има избран потенциал. Природата и минералните води са това, върху което би трябвало да се концентрирайте “, сподели още Талеб Рифай в Хисаря.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР