Бранимир Балачев: Не във Фейсбук, а в съда да обяснява

...
Бранимир Балачев: Не във Фейсбук, а в съда да обяснява
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ-СДС от Варна адв. Бранимир Балачев и доц. Медиха Хамза дадоха пресконференция

Бранимир Балачев: „ Не във Facebook, а в съда да изяснява за превзетите поляни в сърцето на Морската градина  Благомир Коцев, притежател на „ Хоризонт “ и локален водач на „ Промяната “
Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС от Варна адв. Бранимир Балачев и доцент доктор Медиха Хамза дадоха конференция през днешния ден в морския град.

По време на брифинга адв. Балачев се спря на тематиката с противозаконните постройки, като подчертава на тези в Морската градина. Сигналът за тях е подаден в прокуратурата преди година и половина и касае „ завзетите над 2 дка сектори от територията на Морската градина, в частност до комплекс " Хоризонт ", благосъстоятелност на фамилията на някогашния регионален шеф и локален водач от Политическа партия " Продължаваме промяната " Благомир Коцев ".

По думите на адв. Бранимир Балачев за тези постройки не се заплащат никакви налози и такси, което съгласно него е нарушаване на закона. „ В момента тече досъдебно произвеждане, а на следващия ден в Административния съд във Варна ще бъде разглеждане на делото, заведено от страната против построяването на " преместваемите " обекти, кой и по какъв начин е издал позволение за тях. “ 

Адв. Бранимир Балачев напомни и за проблемите с влизането и излизането от Морската градина, споровете на Община Варна по тези проблеми. Той изясни, че " персоналните ползи подценяват публичните от страна на притежателите на комплекс " Хоризонт " и загатна, че тези дейности са " услуга на наши другари, които живеят в Морската градина " въз основата на документи за реставрация, позициите се трансформират. Бранимир Балачев напомни, че " в качеството си на притежател на „ Хоризонт “ Благомир Коцев апелира от години заповедта за възбрана на коли в Морската градина, до момента в който в ролята си на  политик „ го играе еколог. Народните представители от ГЕРБ/СДС –Варна ще следим това дело, което е от огромен публичен интерес “.

Депутатът от ГЕРБ-СДС се спря и на тематиката по какъв начин основният проектант на Варна Виктор Бузев е издал тези позволения за слагане на преместваемите обекти, като изрече персонално мнение, че архитектът е бил измамен, " тъй като не намира логичност по какъв начин по различен метод специалист с подобен опит би издал сходни разрешителни ". Той добави и, че „ Бузев би трябвало да даде пояснение какъв е механизмът на издаване на такива оскъдни разрешителни. “

По отношение на Общия организационен проект на Варна юрист Бранимир Балачев дебело акцентира, че съгласно направена информация, Общ устройствен план на морската столица не е бил изменян и от 2012 година до този миг, не е подавано нито едно предложение за изменение, което да бъде предмет за разглеждане. Депутатът напомни на публицистите за инициирана среща на заинтригуваните лица за презастрояването на града, на която не се е явил никой.

Пресконференцията приключи с въпроси по отношение на настройките в Народното събрание за сформиране на държавно управление.

На конференцията участваха още националният представител от ГЕРБ-СДС-Варна доцент доктор инж. Медиха Хамза и общинските съветници от групата на ГЕРБ в локалния парламент Милена Димова и Йорданка Проданова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР