Брандът за луксозно бельо Victorias Secret ще бъде продаден още

...
Брандът за луксозно бельо Victorias Secret ще бъде продаден още
Коментари Харесай

Victoria’s Secret скоро ще има нов собственик

Брандът за първокласно долни дрехи Victoria " s Secret ще бъде продаден още преди края на седмицата от сегашния си притежател L Brands на Sycamore Partners, съобщи CNBC, базирайки се на свои източници. Брандът се показва едва под управлението на Лес Уекснър, който беше подложен на критика и поради връзките си с Джефри Епщайн.

За пръв път за обособяване на Victoria " s Secret се заприказва още през есента на предходната година, като тогава евентуалният ѝ покупател остана неназован. Но през януари, когато стана ясно, че купувачът е Sycamore Partners, от компанията показаха, че упорстват Уекснър да не бъде част от ръководството на марката.

Към момента от L Brands и Sycamore не са излезли с публично мнение по отношение на евентуалния договор, а източниците на CNBC акцентират, че неговите условия към момента се договарят. Ако договорката стане факт, Sycamore ще стане притежател на една от водещите марки в пазарните си сегменти, чийто продажби за последната финансова година възлизат на 7,4 милиарда $.

Но Victoria " s Secret мина през съществени проблеми през 2019 година От една страна, акциите на компанията майка L Brands поевтиняха с 12% до цена от 17,61 $ - стойност, която за последно беше реализирана през 2009 година От друга, марката трябваше да анулира в миналото годишното си шоу през ноември. Според формалната позиция на компанията, повода за това беше нуждата мястото му в маркетинга да бъде " преосмислена ".

Sycamore не за пръв път влагат в компании, които другите инвеститори отбягват. Например тя изкупи разнообразни физически търговски вериги, някои от които, да вземем за пример Toys R Us и Payless ShoeSource, към този момент банкрутираха. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР