Брандът NIKE е наистина популярен и това никак не е

...
Брандът NIKE е наистина популярен и това никак не е
Коментари Харесай

Как да разпознаете фалшивите маратонки NIKE

Брандът NIKE е в действителност известен и това по никакъв начин не е инцидентно – всички мъжки и дамски маратонки NIKE са с съвършено качество и страхотна визия. В същото време всички модели обувки имат стотици подправени реплики, които търговците постоянно се пробват да продадат като истински. Ето по какъв начин да ги разпознаете и да се предпазите от измамниците.

Опаковката

Повечето подправени мъжки и дамски маратонки NIKE не се продават в кутия, а в пликчета. Ако въпреки всичко имат кутия, само че тя Ви се стори небрежно съединена, недобре залепена и не изключително здрава, евентуално още веднъж приказваме за реплика.

Оригиналната кутия има етикет, на който са посочени модел, размер, номер на продукта, сериен номер, баркод. Те съответстват с информацията, обозначена на етикета на самите обувки. Обикновено кутиите са в оранжево, кафяво и алено.

Маратонките

Ако към този момент сте имали маратонки NIKE, сигурно можете да разпознаете качеството на направата. Ето няколко белега, които да следите.

Ако кожените модели Ви се сторят прекомерно меки, евентуално не са същински – истинските маратонки се създават от естествена кожа, която нормално е много твърда първоначално. Подметките на фалшификатите нормално имат забележими точки, останки от индустриалния развой, които липсват при същинските. По репликите може да има неравномерни шевове, припокриващи се цветове или други белези за неприятна направа.

При същинските маратонки в горната предница на езика наложително би трябвало да е маркирана марката NIKE, от време на време с името на съответната линия или модел. На множеството модели ще видите отпечатани същите знаци и на стелката.

Като цяло същинските обувки на марката са леки. Подметките са от първокачествен, еластичен и лек каучук. Имитациите, естествено, са от на ниска цена материал, който може да е осезаемо по-тежък, и шарките по подметката изпод не са отмерено ситуирани. Горната част на подметките при оригиналите в множеството случаи е лепена, а не шита към обувката. Още една дребна загадка е, че NIKE постоянно нанизва връзките във всяка дупка и ги връзва, до момента в който фалшификаторите нормално пропущат дупки.

Номерата

На вътрешната част на езика на истинските мъжки и дамски маратонки NIKE ще откриете етикет, на който би трябвало да са изписани номерът на обувката, страната производител, номерът на модела (според класификацията на самия производител), датата на произвеждане, баркод, както и още няколко наложителни номера към него. Номерът на модела се намира сред размера и баркода. Представлява композиция от шест числа, тире и още три числа (преди тях може да има букви). Проверете дали номерът на маратонките е маркиран и на кутията. Ако го няма, значи сте попаднали на реплика.

Цената

Драстично по-ниската цена (освен в случай че не е промоция в магазин на потвърдено оторизиран представител) сигурно значи, че сте на път да си купите имитации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР