Brand Finance, водещата световна консултантска компания за оценяване на марките,

...
Brand Finance, водещата световна консултантска компания за оценяване на марките,
Коментари Харесай

Huawei е третата най-ценна марка за електроника и уреди в света според Brand Finance 2022 |

Brand Finance, водещата международна консултантска компания за оценяване на марките, тества 5000 от най-големите международни марки от 29 бранша в 36 страни всяка година. Huawei се класира високо в отчета Brand Finance Electronics & Appliances 50 за 2022 година, оповестен през март, като в категориите за най-ценна марка, по този начин и за най-силна, запазвайки лидерската си позиция от предходната година.

Huawei резервира позицията си на една от най-ценните марки за електроника в света с 29% нарастване на годишна база в цената на марката до 71,2 милиарда $, което я слага на трета позиция в света. След измененията в пазарните условия и разстройствата във веригата на доставки, породени от пандемията COVID-19, първокласните марки бележат мощна възващаемост заради лимитираните равнища на доставка.



Huawei се класира високо и в категорията за най-силните марки за електроника и уреди с показателя Brand Strength Index (BSI) с 82 от 100 и рейтинг на марката AAA-. Експертите от Brand Finance показват, че инфраструктурата и бизнесът на Huawei, ориентирани към потребителите, са били мощно наранени от глобите на някои западни държавни управления, само че Huawei съумява да реагира със мощно увеличение на вложенията, както в локални софтуерни компании, по този начин и в интензивности, свързани с изследователска и развойна активност. Компанията също по този начин бележи растеж в телекомуникационния бизнес заради мощното внедряване на 5G в Китай, Европа, Близкия изток и Африка. Освен това, марката укрепва своите софтуерни основи, като влага в операционни системи като HarmonyOS и EulerOS, с цел да даде на потребителите по-пълноценно преживяване с софтуерните устройства.

Huawei разгласява и своя годишен доклад за 2021 година, който разкрива постоянните равнища, които компанията поддържа през миналата година. Според последния отчет, Huawei реализира доходи от 99,9 милиарда $ през 2021 година и 17,8 милиарда $ чисти облаги, което съставлява нарастване от 75,9% на годишна база. Разходите за развойна активност на компанията доближиха 22,3 милиарда $ през 2021 година, което съставлява 22,4% от общите й доходи, което води до общи разноски за R&D до над 132 милиарда $ през последните 10 години. В бъдеще компанията по този начин възнамерява непрекъснато нарастване на вложенията си в R&D.

Потребителският бизнес на Huawei се концентрира върху желанията и потребностите на потребителите, като в допълнение построява световната екосистема за умна, напълно обвързвана епоха, като част от тактиката на компанията Seamless AI Life. Този бизнес генерира доходи от 38,1 милиарда $ през 2021 година и продължава да се следи постоянен растеж на продажбите на смарт портативни устройства, смарт екрани, същински безжични стерео (TWS) слушалки и мобилни услуги на Huawei (HMS). По-специално, сегментите за смарт носими устройства и смарт екрани означават растеж от 30%+ на годишна база. HarmonyOS се употребява от над 220 милиона устройства на Huawei към 2021 година, трансформирайки се в най-бързо разрастващата се операционна система за мобилни устройства в света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР