Brand Finance, водеща компания за оценка и стратегически консултации за

...
Brand Finance, водеща компания за оценка и стратегически консултации за
Коментари Харесай

Huawei влезе в Топ 10 най-ценни марки според Brand Finance

Brand Finance, водеща компания за оценка и стратегически съвещания за марки, със седалище в Обединеното кралство, уточни за първи път Huawei като една от първите 10 най-скъпи марки в света. В неотдавна оповестения отчет Brand Finance Global 500 2020, Huawei е третата китайска компания в листата с обща стойност на марката от 65.084 милиарда щатски $, което е 4,5 % нарастване по отношение на миналата година.

„ Ясно е, че към идната огромна опция за телекомуникационната промишленост - 5G технологията, се заформя остра конкуренция, като Huawei уголемява своето въздействие на пазари, обичайно покривани от западни снабдители. Въпреки разпалилите се разногласия, китайският колос бележи явен прогрес със стойност на марката от 65,1 милиарда $, и за първи път се подрежда измежду първите 10 най-скъпи марки в света “, написа Brand Finance в своя отчет.

С 205 компании, които съставляват 45,4 на 100 от фигуриращите в топ 500, Съединени американски щати са най-силно застъпената стопанска система в класацията с комбинирана стойност на марките от 320,4 милиарда $. Китай следва компактно в класацията със 70 компании, което се равнява на 18,9 на 100 и комбинирана стойност на марките от 133,4 милиарда $.

Технологичният бранш продължава да се нарежда като най-ценна бизнес сфера. 46, или 14% от 500-те най-скъпи марки, произлизат от софтуерния бранш. Заедно те имат комбинирана стойност на марките от 986,5 милиарда $. Huawei е единствената китайска софтуерна марка измежду топ 10 на най-скъпите марки.

Зад постоянния растеж на цената на марката на Huawei стои задължението на компанията към създаване на нововъведения за непрестанно възстановяване на конкурентоспособността на продуктите й и потребителското преживяване с тях.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР