Бракониери стреляха по колата на природозащитници, опитали да спрат незаконен

...
Бракониери стреляха по колата на природозащитници, опитали да спрат незаконен
Коментари Харесай

Бракониери стреляха по кола на природозащитници край езерото Дуранкулак

Бракониери стреляха по колата на природозащитници, пробвали да спрат противозаконен лов на риба. Екшънът се е разиграл край езерото Дуранкулак. За благополучие при нападението няма потърпевши, защото в автомобила цел нямало хора сега на офанзивата, оповестява Нова тв.

Часове по-рано един от чиновниците на Българското сдружение за отбрана на птиците - Михаил Илиев, имал среща евентуално със същите бракониери.

" При обикновен обход видяхме автомобил с гумена лодка на покрива, който явно отиваше да хвърля мрежи във водоема. И различен път сме засичали тази кола ", сподели Илиев пред Нова тв.

Той е безапелационен, че опитът за заплашване няма да спре него и сътрудниците му да си правят работата.

Директорът на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) доц.д-р Галин Николов заяви, че нападенията против негови чиновници са повече от 30 за последните две години.

" Обяснявам си това с наглостта на бракониерите и безнаказаността, която те усещаха допреди измененията в Закона за риболовство и аквакултури, направени преди шест месеца. В момента чиновниците имат право да употребяват помощни средства (палки и белезници) и да задържат извършители ", изясни доц.д-р Николов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР