Бракониери отсякоха десетки борове в гората край Разлог. За грубото

...
Бракониери отсякоха десетки борове в гората край Разлог. За грубото
Коментари Харесай

Бракониери отсякоха десеки дървета край Разлог

Бракониери отсякоха десетки борове в гората край Разлог. За грубото посягане сигнализира Югозападното държавно дружество.

При постоянния обход на местността " Катарино " край Разлог, горските чиновници се натъкват на 74 дървета бял бор, отсечени с моторен трион и оставени в гората.



" Това е станало за извънредно къс интервал от време и един умел секач може да го направи това в границите на 15-20 минути. Просто отсечени и по този начин са си останали повалени, както виждате на фрагментите. Незаконно е похищението, оттова насетне ще оставя преценката на способените органи ".

Отсечените дървета се намират както в частна, по този начин и в държавна територия, наоколо до огромен хотелски комплекс. Свидетели на действието обаче няма, а установяването на причинителя в мъчно.

" Това са белите дробове на град Разлог..., въпреки всичко тук главните функционалности на гората, не са дървопроизводителни, те са рекреационни, свързани с отдиха на хората. Така че дано пазим всички с каквото можем и ще моля жители да подават такива сигнали, на които ние незабавно ще реагираме, за да се предотвратят такива нарушавания. "



Според горските чиновници сходни похищения в региона на Разлог се случват рядко.

" Нарушенията са лимитирани до най-малко. Един-два пъти в годината ".

По случая е подаден сигнал до Районната прокуратура в Благоевград.

Репортер: Аксения Ангелова
Оператор: Феодор Сургов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР