Бракът за все повече съвременни двойки се превръща в табу.

...
Бракът за все повече съвременни двойки се превръща в табу.
Коментари Харесай

Най-големите лъжи за брака, в които хората вярват

Бракът за от ден на ден модерни двойки се трансформира в табу. Много хора избират да живеят на фамилни начала вместо да минат под венчило, тъй като считат, че бракът ще скапе връзките им, че е нещо прозаично и ненужно.

За това разбиране оказват помощ редица неправилни вярвания, които се популяризират сред хората. Лъжливите изказвания за брака могат да разклатят вярата в него и да разколебаят доста двойки да узаконят любовта си.

Кои са най-големите неистини за брака и за какво не са правилни?

Брак значи отегчителен секс

Една от най-големите заблуди за брака е, че той поставя завършек на вълнуващия, непредсказуем, буен и удовлетворяващ секс.

Според доста експерти по брачно консултиране, а и съгласно двойки, живеещи в благополучен и съразмерен брак, сексът след минаването под венчило е още по-хубав, тъй като двойките познават всяко кътче от тялото си и към този момент знаят по какъв начин да си доставят наслаждение.

Брачните двойки, които имат деца, също споделят, че сексът е трогателен, когато би трябвало да се крият и да измислят всевъзможни секрети местенца, на които да откраднат момент пристрастеност за себе си.

Някои сътрудници сполучливо ползват тактиката на установяване на срещи на неутрална територия, на която децата нямат достъп. Това подтиква тръпката и усилва интимността.

Да си омъжена/ женен е елементарно

Една от най-големите неистини за брака е, че всичко в него е елементарно, щом един път към този момент сте минали под венчило. Това не е правилно, тъй като бракът е непрекъснато партньорство, за което би трябвало да се работи интензивно. Много двойки губят положителните си връзки и любовта си, точно тъй като не помнят това значимо предписание и се оставят по течението, което крие доста непредвидени трудности.

Да си женен/ омъжена е мъчно

Това също не е правилно, тъй като нещата в никакъв случай не са единствено бели или единствено черни. Стига сътрудниците да се стремят към добра връзка във връзката си и решение на проблемите дружно, нещата са доста по-лесни.

Нещата ще се трансформират, когато се ожените

Тази лъжлива максима стопира доста двойки да встъпят в брак, тъй като считат, че любовта им ще се изпари някъде сред битовизмите и разправиите за това кой ще пазари, кой ще вземе децата от градина и по какъв начин ще се платят сметките.

Няма по какъв начин да избягаме от живота подобен, какъвто е. И не бракът прави живота монотонен, а ние самите. Дори да живеете на фамилни начала, тези дребни проблеми ще се появят по този начин или другояче. Важното е да ги преодолявате с обсег, да сте над нещата. Само по този начин ще запазите любовта си.

Децата ви стават ваша първостепенна цел

Това още веднъж не важи за брака по дифолт, а от вас. Редица брачни консултанти поучават родителите да не се концентрират напълно върху децата, а да обръщат внимание един на различен на първо място, в случай че желаят да запазят любовта си.

Половинката ви би трябвало да ви добавя

Ако следвате тази глупава максима рискувате в никакъв случай да не откриете съвършения брачен партньор. Любовта е допустима и при други условия, които излизат от рамките на идеалния типаж. Не ги отминавайте.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР