Брага победи Унион с 3:2 в Берлин в мач от

...
Брага победи Унион с 3:2 в Берлин в мач от
Коментари Харесай

Два гола аванс на стигнаха на Унион Берлин, железните отново се провалиха в края

Брага победи Унион с 3:2 в Берлин в мач от група С на Шампионската лига. Португалският отбор направи впечатляващ поврат, откакто изоставаше с 0:2. " Железните " започнаха по-силно мача и вкараха два гола посредством Шералдо Бекер в 30-ата и 37-ата минути. Малко по-късно Сику Ниакате върна едно попадение, а при започване на втората част Брума изравни. В петата минута на добавеното време Андре Кащро вкара победното попадение за своя отбор. 

Така немският клуб позволи втора поредна загуба в продължението на срещата и към момента чака първите си точки в своята история в групите на шампионата. За Брага триумфът беше първи през този сезон и отборът към този момент има три точки в своя актив. 

  „ Железните ” вкараха още в 4-ата минута, само че попадението беше анулирано поради засада. Шералдо Бекер получи отдясно, напредна и центрира ниско в наказателното поле. Кевин Бееренс не съумя да игра с топката, която се озова в Робин Гозенс, който със мощен удар и след рикошет в Матеус я прати във вратата. Голът обаче беше анулиран поради засада на Бекер в хода на офанзивата.

В 18-ата минута бранител на Брага сбърка, което разреши на Бееренс да напредна с топката и да навлезе в наказателното поле. Нападателят върна към Яник Хаберер и нанесе мощен удар, който беше блокиран от Ал Мусрати.

След половин час игра Унион поведе. Йосип Юранович пресече подаване на Саласар и подаде към Алекс Крал. Чехът със страховит пас изведе Шералдо Бекер отдясно. Фланговият нападател, който беше непокрит, напредна с топката, навлезе в наказателното поле и промуши топката сред краката на вратаря за 1:0.

В 32-ата минута Брага за първи път затрудни Фредерик Рьонов. Вратарят обаче се оправи след удар на Брума. Пет минути по-късно защитата на Брага още веднъж увисна и беше осъдена. Донило Дуки изрита топката към полето на гостите, а Алекс Крал продължи с глава. Сердар Саатчъ не съумя да се ориентира добре, а това разреши на Бекер да овладее, да го размине и с прекрасен удар от към 15 метра да вкара за 2:0.

В 41-ата минута Брага се върна в мача. Защитата на „ стоманените ” не съумя да почисти добре топката след центриране от корнер. Рикардо Орта овладя пред наказателното поле и шутира, като Рьонов съумя да избие, само че топката се озова в Сику Ниакате, който от няколко метра на празна врата не сбърка.

В 52-ата минута португалците изравниха резултата със страховит гол. Орта смъкна топката за Брума, който със страховит шут от към 25 метра не остави шансове на Рьонов за 2:2.

След час игра Брага беше покрай цялостен поврат. Брума проби през центъра и откри Рикардо Орта на стрелкова позиция в наказателното поле. Португалецът насочи подъл удар, с който Рьонов се оправи. В 70-ата минута Кевин Фоланд направи непростителен пропуск. Бекер проби отляво и центрира в наказателното поле, където Сику Ниакате се подхлъзна, и остави влезлият като запаса нападател непокрит. Той обаче от точката за осъществяване на дузпа насочи удар право във вратаря.

Малко по-късно и Шералдо Бекер не съумя да изведе своя тим още веднъж напред. Нападателят беше изведен в наказателното поле от Айса Лайдуни, съумя да преодолее Матеус, само че не и да прати топката в опразнената врата от дребен ъгъл.

В 85-ата минута Йосип Юранович центрира в наказателното поле, където Брендън Аарънсън се освободи от бранител и насочи удар с глава от 5-6 метра, само че не откри очертанията на вратата.

Дълбоко в добавеното време Алекс Крал опита удар от далечна отдалеченост, който затрудни Матеус, само че вратарят се оправи. В петата минута на продължението Брага направи цялостен поврат. Гостите проведоха офанзива посредством Абел Руис отдясно. Испанецът навлезе в наказателното поле и подаде към Брума, който пусна за Андре Кащро. Ветеранът с доста мощен удар от към 17 метра в долния ляв ъгъл вкара за 2:3.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР