Брадли Мазику вчера се изправи с екипа на Сервет срещу

...
Брадли Мазику вчера се изправи с екипа на Сервет срещу
Коментари Харесай

Мазику: Обещах на Амос Юга да бием Лудогорец заради ЦСКА

Брадли Мазику през вчерашния ден се изправи с екипа на Сервет против Лудогорец, като с успеха с 1:0 швейцарският отбор отстрани " орлите " в Лигата на конференциите. След триумфа левият бранител, някогашен футболист на ЦСКА, приказва пред Българска телеграфна агенция.

Брадли, по какъв начин ти се стори мачът на терена и имаше ли сериозни моменти за тима ти?

- Мисля, че през първото полувреме имахме добър надзор върху мача, получи ни се играта, вкарахме гол. След почивката Лудогорец натисна, само че го чакахме, бяхме готови. Справихме се като тим и колектив. Имаше сложни моменти, преодоляхме ги дружно.

Доволен ли си от твоето показване?

- Оценка ще даде треньорът. Аз се пробвах да се придържам към тактическия проект. В първия мач бях заменен на почивката, с цел да променим схемата, в този момент останах на терена до края. Получих жълт картон, само че изкарах и картон на противник. Имах даже опция да изстрелвам към вратата, пропуснах.

Заслужено ли е продължаването на Сервет напред?

- С оглед на двата мача - да. В първия дуел доминирахме, липсваше ни единствено голът. Като цяло дуелът беше доста подравнен, реши се от малко неща, елементи. В последна сметка ние сме спечелили, само че се борихме за това, нищо не е пристигнало безплатно.

Ти познаваш най-добре Лудогорец от твоя тим. Променил ли се е отборът?

- Откакто напуснах България, доста играчи са се сменили. Но има и такива, които познавам - Текпетей, Оливие Вердон. Имахме опция да си заменяем по няколко думи, въпреки всичко сме играли постоянно един против различен, изключително с Текпетей.

Поддържаш ли другарски връзки и някой от някогашните ти съотборници в ЦСКА?

- Разбира се. Например, през вчерашния ден се чух по телефона с Амос Юга.

Сигурно ти е поискал триумф...

- Точно по този начин. Много искаше да бием. Обещах му, че ще победим и поради ЦСКА. Знаете каква е конкуренцията сред двата тима.

Какви мемоари пазиш от България?

- Отлични. Винаги ще съм длъжен и признателен на ЦСКА. Те повярваха в меня взеха ме, когато бях доста млад. Много се развих в България, доста научих тук. Безценно беше като опит. Изкарах три страхотни години. Те ще останат като част от кариерата, от живота ми. Никога няма да не помни.

Помниш ли още някои български думи?

- Мога да се оправя към момента в обикновен диалог. " Как си? ", " добре ", " ляво ", " дясно ". (Смее се).

Връщал ли си се в България, откогато напусна ЦСКА?

- Не съм, това ми е първо връщане в България. Миналата година желаех да дойда, само че календарът и многото мачове не ми разрешиха. Със сигурност ще намеря време да се върна - даже единствено да се видя с другари или да виждам някои мач?

Искаш ли да кажеш нещо на почитателите на ЦСКА?

- Винаги съм усещал обичта им и аз съм и отговарял със същото на терена. Отборът вечно ще остане в сърцето ми.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР